Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dakserre Agrotopia krijgt steeds meer vorm

Deze zomer is wordt de dakserre Agrotopia in Roeselare, bovenop de kistenloods van REO Veiling, in gebruik genomen. Dat betekent dat er inmiddels écht wat te zien is. Inagro deelt een video-update én een interview met architect Jago van Bergen en kassenbouwer Steven Deforche.



De architect van Van Bergen Kolpa Architects en de kassenbouwer van Deforche Construct vertellen allebei overtuigd te zijn van de meerwaarde van een multifunctionele dakserre. Steven: “Wij bouwden in het buitenland al een plantenserre waar in het weekend huwelijksfeesten plaatsvinden. Dakserres rendabeler maken kan, als je al bij het ontwerp van het gebouw eronder rekening houdt met die bijkomende functies.” Lees hier het hele interview.


Stijn Cappon (Deforche Construct), Francis Vancraeynest (Deforche Construct), Johan Vermeulen (Maïs Automatisering) en Jago van Bergen (Van Bergen Kolpa Architecten) bij het slaan van de eerste paal voor het project in juli 2019. Deforche bouwt de kas, Maïs Automatisering zal voor de technische invulling van de kas zorgen en Van Bergen Kolpa Architecten bedacht de gekartelde voorgevel en de twaalf meter hoge kas als landmark.

Publicatiedatum: