Siciliaanse Red Falcon meloenseizoen gestart

“Dit jaar is de oogst een paar dagen te laat van start gegaan, als gevolg van de weersomstandigheden die het rijpen hebben vertraagd. De afgelopen dagen hadden we warm weer en daardoor de achterstand ingehaald. Ook nu verliezen we de hoge normen van de Red Falcon-meloen, die zijn uniciteit tot een superieure eigenschap heeft gemaakt, niet uit het zicht”, zegt Domenico Raneri, voorzitter van het Consorzio Mundial.

Het Consorzio Mundial bloeit als nooit tevoren, zozeer zelfs dat de activa van de aangesloten maatschappijen in de loop der jaren stabiel zijn gebleven. Anderzijds is het een echte club, gekoppeld aan een eersteklas meloenras.

“Een winnend team kan niet worden veranderd”, aldus Raneri, verwijzend naar de negen bedrijven die deel uitmaken. Dat zijn Fonteverde, Masterfruit, FruttoMania, Salfrutta, Coop. Chiaramonte, Coop. San Tommaso, La nuova Falconara, OrtoBig en Soc. Sempl. G.R.A.L.. Het omvat ongeveer 1000 hectare met Red Falcon meloenen, die een toegevoegde waarde vertegenwoordigt op de Italiaanse en buitenlandse markten (10% van het totaal).

De Red Falcon meloen is ras met oranje vruchtvlees en met een zeer goede smaak. De meloen is 100% Italiaans en wordt gekenmerkt door zijn zoete smaak en kwaliteit. De schil is bestand tegen ziektes en het vervoer en het compacte vruchtvlees wordt gewaardeerd. De strenge kwaliteitscontroles, die elk jaar worden aangepast, bevestigen dat het om een zeer gezond gewas gaat.

“De verwachte hoeveelheden voor 2021 liggen in de lijn met die van 2019 en 2020, met optimale kalibers en een brix-graad van 14 tot 17. Enerzijds is er de onbetwistbare bijdrage van de genetica van Nunhems, een bedrijf waarmee wij door een geconsolideerde vertrouwensrelatie en commerciële exclusiviteit verbonden zijn. Anderzijds geeft de specialisatie van de Siciliaanse teeltgebieden net dat beetje extra. De kopers van onze meloen herkennen hem in de schappen en komen terug om hem te kopen. De loyaliteit die we nu al jaren zien, is het bewijs dat we op de goede weg zijn, en de resultaten tonen dat aan.”

Met het oog op een winnende strategie test het vroege rassen en rassen die resistent zijn tegen schimmelziekten. Wederom met inachtneming van de kwaliteitsnormen.

“We zijn al goed op weg met de rasseninnovatie en we rekenen erop dat we volgend jaar kunnen anticiperen op ons meloenseizoen. Ook dan richten we ons weer op gegarandeerde kwaliteit voor de consument en gegarandeerd inkomen voor de teler”, besluit Raneri.

Voor meer informatie:
Domenico Raneri
Gruppo Mundial 
Società Consortile a r.l.
Via Rizzo, 12
92027 Licata (AG) - Italië
+39 3895162776
ranierid@hotmail.it
www.consorziomundial.it 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven