Seizoen gaat bijna van start

Sterke vraag naar Griekse watermeloenen

Het Griekse watermeloenseizoen staat op het punt van start te gaan. Vanaf week 20 zal het zomerfruit naar de Europese markt worden geëxporteerd. De vraag is momenteel vrij sterk en één Griekse exporteur kijkt alvast uit naar een druk seizoen.

Volgens Christos Mitrosilis, directeur van het Griekse exportbedrijf Mitrosilis, is er nu al sprake van een goede vraag naar watermeloen, en dat terwijl de export nog moet beginnen. "In week 20 starten we met het verladen van onze watermeloenen. We merken nu al dat de vraag sterk is. We denken dat dit te maken heeft met de lagere beschikbaarheid van steenfruit, zoals perziken, nectarines en abrikozen."

Dankzij de gunstige weersomstandigheden in Griekenland zal de kwaliteit van het fruit naar verwachting goed zijn. "De Griekse watermeloenoogst ligt dit jaar op het normale niveau en daar zijn we erg blij mee. Vanwege het mooie weer zal de kwaliteit van het fruit hoog zijn. Nu de vraag sterk is en Europese landen meer grip krijgen op de Covid-19-sitiuatie, verwachten we dat de consumptie van zomerfruit zal toenemen ten opzichte van vorig jaar."

Voor meer informatie:
Nikos Katsaloulis
Mitrosilis
+30 6947775533
nikos.katsaloulis@mitrosilis.gr 
www.mitrosilis.gr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven