Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

USDA stelt oogstraming van grapefruit in Florida bij met -2%

De raming voor de oogst van sinaasappelen in Florida is onveranderd gebleven. Dit geldt zowel voor Valencia's als overige rassen. De raming voor de oogst van grapefruit is echter bijgesteld met -2% en die van mandarijnen en tangelo's met -5%.  

Raming alle sinaasappelrassen: 51,7 mln kartons
De raming voor alle sinaasappelrassen voor 2020/21 werd onlangs door het Agrarisch Statistiekbureau van de USDA  bekendgemaakt en blijft onveranderd op 51,7 mln kartons. Als deze raming wordt behaald dan zal de oogst 23% onder die van vorig jaar liggen. De raming staat op 22,7 mln kartons vroege, middellate sinaasappelrassen en Navels en 29 mln kartons Valencia's. 

Raming sinaasappelrassen anders dan Valencia: 22.7 mln kartons
De raming voor sinaasappelrassen anders dan Valencia is definitief op 22,7 mln kartons vastgesteld. De oogst is voltooid. De Naveloogst, die in deze raming is meegenomen, bedraagt 580.000 kartons vormt ongeveer 3% van het totaal. 

Raming Valencia-sinaasappelen: 29 mln kartons
De raming voor de Valencia-oogst blijft onveranderd op 29 mln kartons. In april lagen de wekelijkse certificeringen gemiddeld rond de 2,3 mln kartons. Op 28 en 2 april was 85% van de Valencia's geoogst. De beschikbaarheid op 1 mei bedroeg 24 mln kartons, inclusief de allocatie voor de verwerking. 

Raming alle grapefruitrassen: 4,2 mln kartons
De raming voor de grapefruitoogst blijft onveranderd op 4,2 mln kartons. De raming voor witte grapefruit blijft eveneens hetzelfde en bedraagt 700.000 kartons. De raming voor rode grapefruitrassen werd met 100.000 kartons naar beneden bijgesteld naar 3,5 mln kartons. Op 28 en 29 april bleek dat de oogst van deze rassen nagenoeg voltooid is.   

Raming mandarijnen en tangelo's: 900.000 kartons
De raming voor mandarijnen en tangelo's is met 50.000 kartons naar beneden bijgesteld naar 900.000 kartons. De oogst is vrijwel voltooid. 

Klik hier voor het volledige rapport

Publicatiedatum: