70% van Andalusische opbrengst is bestemd voor export

Primeuraardappel uit Andalusië neem het stokje over van de bewaaraardappelen

Eind april is men in Andalusië de vroege primeuraardappelen beginnen te rooien, voornamelijk in de provincie Sevilla, maar ook op percelen in Córdoba, Cádiz en Huelva. Deze aardappelen uit Andalusië zijn samen met die uit Cartagena de eerste Europese aardappelen die in aanzienlijke hoeveelheden op de markt komen en het stokje overnemen van de bewaaraardappelen.

Het areaal nieuwe aardappelen in Andalusië bedraagt momenteel zo'n 8.000 hectare, waarvan 3.500 in de provincie Sevilla.

Wat betreft de vooruitzichten voor het komende seizoen, wordt verwacht dat de vorst van de afgelopen weken in heel Europa van invloed zal zijn op de start van de aardappeloogst. Ook de export van Andalusische aardappelen kan enkele dagen vertraging oplopen en bijgevolg zal het seizoen 2021 iets langer doorlopen dan normaal. Zo'n 70% van de Andalusische aardappelen is bestemd voor de export, met Duitsland als belangrijkste bestemming.

Promotiecampagne
Het Andalusische ministerie van Landbouw, Veeteelt, Visserij en Duurzame Ontwikkeling heeft in samenwerking met de Vereniging van Telers en Exporteurs van Groenten en Fruit van Andalusië (Asociafruit), zoals elk jaar een campagne gelanceerd om de Andalusische primeuraardappel te promoten, met acties in de pers, op de radio, sociale media en internet.

Dit initiatief, dat samenvalt met het begin van de oogst, wil de voordelen van dit verse product in de verf zetten vergeleken met de bewaaraardappelen. De primeuraardappel wordt onder meer gekenmerkt door zijn smaak en versheid en door betere kookeigenschappen.

Bron: axarquiaplus.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven