Webinar 26, 27 en 28 mei

Peruaanse Elisur Organic organiseert Ginger Week 2021

De Peruaanse gemberteelt concentreert zich vooral in het centrale regenwoud, met name in het district Pichanaqui, in de regio Junín. De oogst van het nieuwe seizoen 2021/22 komt stilaan op gang en de eerste leveringen van babygember zijn al onderweg, alsook ladingen rijpe gember van vorig seizoen.

Volgens de teelttechnici van het bedrijf Elisur Organic haalt de gember op de meeste percelen in bovengenoemde streek in de eerste week van mei een rijpingsgraad van 85% tot 90% en verwacht men een optimaal rijpingsniveau vanaf de derde of vierde week van juni.

In het gehele gebied van het Peruaanse centrale regenwoud wordt het gemberareaal voor 2021 op 5.200 hectare geraamd, wat een verdubbeling is van de teelt van 2020. Op basis van die cijfers verwacht men een opbrengst van 105.700 ton.

Het belangrijkste probleem bij de teelt van gember zijn bladvlekken en rot. Ook dit jaar deed het probleem zich voor, maar de telers waren er vlug bij en konden op tijd ingrijpen om het slechte materiaal te verwijderen zodat het de rest van de teelt niet zou aantasten. Op afzetgebied speelt dan weer de onzekerheid, aangezien niemand weet hoe de markt zich in 2021 zal gedragen. 2020 was alleszins heel atypisch.

Ginger Week 2021
Gedocumenteerde informatie over gember is schaars en er moet nog meer onderzoek worden gedaan naar onder meer afzetmogelijkheden, logistieke kwesties en innovatieve processen. Ook Elisur Organic wil een bijdrage leveren en daarom organiseert het bedrijf een gratis en vrij toegankelijk webinar op 26, 27 en 28 mei, dat openbare en particuliere instellingen, nationale en internationale kopers en al wie geïnteresseerd is in de teelt en afzet van gember samenbrengt.

Het doel is om de buitenlandse markten te laten kennismaken met de gemberteelt in het Peruaanse Selva Central, waar veel belang wordt gehecht aan duurzaamheid, en met de exportprocessen van gember en kurkuma. Er zal ook ruimte zijn voor dialoog om samenwerkingen mogelijk te maken die bijdragen aan de ontwikkeling van de sector in de regio.

In Ginger Week 2021 komen volgende activiteiten aan bod:

  • Opnames over de teelt van gember met enkele getuigenissen van telers en over de verwerking van gember in de pakstations met enkele getuigenissen van bedrijfsmedewerkers.
  • Technische lezingen door specialisten waarin cases, ervaringen en onderzoek met betrekking tot gember worden gedeeld.
  • Interviews met zakenmensen en handelaars met informatie die van belang is om de juiste beslissingen te kunnen nemen in de handel.

Het event biedt meerdere voordelen, waaronder bijvoorbeeld de toegang tot gespecialiseerde informatie en het leggen van handelscontacten.

Voor meer informatie:
Elisur Organics
gingerweek@elisurorganic.com
www.elisurorganic.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven