Italiaans meloenseizoen van start

De eerste meloenen en watermeloenen van het merk L'Orto di Eleonora zijn al bijna twee weken op de Italiaanse markt. De laatste dagen zijn de vraag en de consumptie eindelijk toegenomen. “Het lijkt erop dat het weer eindelijk beter wordt. De zon en de stijgende temperaturen stimuleren de afzet, en nu Italië bijna helemaal een gele zone is geworden, worden deze gewassen meer geconsumeerd, omdat ze het zomerseizoen inleiden”, zegt Salvatore Lotta, algemeen directeur van telersorganisate Agricola Campidanese.

“We zijn begonnen met de Cantaloupe meloenen en de mini-watermeloenen, maar vanaf het weekend van 15 mei beginnen we met de eerste leveringen van Eleonora, de zwarte watermeloen zonder pitten, en Piel De Sapo. Vanaf de eerste dagen van juni gaan we verder met de Majores en de Corallo, en de oogst van de Gavina-watermeloen zal halverwege juni van start gaan. De komende dagen zullen de eerste batches naar het buitenland worden verzonden, met bestemming Zwitserland, Nederland en andere Noord-Europese landen. De Italiaanse foodretail is positief over de kwaliteit van het fruit en geeft positieve feedback, niet alleen wat betreft de middelgrote afmetingen en de uniformiteit, maar ook wat betreft de brix-waarde en de houdbaarheid.”

“Het weer in maart en april, met de frequente en overvloedige regens, heeft de planning van de verplantingen enigszins verstoord, maar heeft gelukkig niet voor grote vertragingen in de commerciële kalender gezorgd. De prijzen zijn iets lager dan in dezelfde periode van vorig jaar, toen het seizoen warmer was en de afzet beter op gang kwam. De tweede helft van juni zullen we de climax bereiken, maar dankzij de gespreide teelt zullen we tot eind september kwantiteit en continuïteit kunnen garanderen.”

Voor meer informatie:
Salvatore Lotta
Agricola Campidanese
Via Doria, 5 
09098 Terralba (OR) - Italië
+39 (0)783 022959
info@agricolacampidanese.it
lortodieleonora.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven