HZPC:

"Certificaatkoers HZPC gedaald, maar nog steeds groot"

"Het aanbod van certificaten van HZPC is iets gedaald, maar nog steeds groot. Dat bleek vandaag tijdens de halfjaarlijkse beursdag van aardappelveredelaar HZPC Holding. De koers van het certificaat van aandeel is vastgesteld op € 106,35. Dit betekent een daling van de waarde van het certificaat HZPC met de maximale 10% conform het beursmodel dat HZPC hanteert", aldus HZPC. 

Na veel jaren met een beperkt aanbod, willen nu veelal niet-actieve telers hun certificaten verkopen. Voor actieve telers is dat goed nieuws. "Het is makkelijker en aantrekkelijker om nu certificaten aan te kopen", stelt de organisatie. 

Gerard Backx, CEO HZPC Holding: "We vinden het belangrijk dat een groot deel van de certificaten in handen is van telers die zelf nog volop actief zijn. Op die manier zijn zij mede-eigenaar van HZPC."

"Zonder telers, geen HZPC"
Om de overdracht van certificaten van niet-actieve naar actieve telers een extra stimulans te geven, is HZPC dit jaar gestart met het Connecting Growers programma. HZPC koopt zelf certificaten aan om die vervolgens te schenken aan haar actieve telers. Om in aanmerking te komen, kunnen telers zich aanmelden voor het programma. Daarnaast kunnen ze zelf nog certificaten aanschaffen.

Volgens Gerard Backx zijn veel telers te spreken over het programma: "Heel veel telers nemen deel. Dit betekent dat dit jaar veel telers van HZPC in de Europese Unie certificaathouders zullen zijn." HZPC verdeelt de certificaten op basis van het aantal hectare pootaardappelen dat een teler teelt. Voor de volgende beursdag schenkt HZPC de certificaten aan haar actieve telers.

Voor meer informatie:
Gerard Backx
HZPC Holding  
+31 (513) 48 98 88
info@hzpc.com 
www.hzpc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven