Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwakke bio-gembermarkt, maar bio-gembersap en diepgevroren groenten meer in trek

De periode van mei tot en met juli is het laagseizoen voor de Chinese gemberexport en hierdoor, in combinatie met de gevolgen van de epidemie, zijn de recente overzeese markten zwak gebleven en zijn de gemberprijzen sterk gedaald. Over de recente situatie op de gembermarkt werd manager Chen van Juxian Taiyuan Food geïnterviewd door Global Fruits and Vegetables.

Chen: "Onlangs is de prijs van gewone gember gedaald tot € 1726  per ton, en de prijs van bio-gember bedraagt ongeveer € 1973 per ton. Verwacht wordt dat de gembermarkt na augustus zal aantrekken en dat de prijzen zullen stijgen." 

In vergelijking met gewone gember is er op de markt momenteel iets meer vraag naar bio-gember. Voor bio-gember zijn vele kwalificaties en certificeringen vereist en sommige velden kunnen moeilijk aan de normen voldoen wegens te veel residuen van gewasbeschermings-middelen en om andere redenen. Daarom zijn veel bedrijven huiverig om tijd en moeite te besteden aan de teelt van bio-gember en is de voor export beschikbare hoeveelheid zeer gering.

Met 800 ha is Guangxi het belangrijkste Chinese teeltgebied voor bio-gember. "In tegenstelling tot de gebieden op het vasteland zijn de meeste gemberfabrieken in Guangxi ontwikkeld op kale grond met een goed bodemklimaat. Met de toename van het aantal klanten en de diversificatie van de vraag hebben wij dit jaar ook een station in Noordoost-Dalian ontwikkeld, het areaal voor de aanplant van bio-gember verdubbeld en geïnvesteerd in de installatie van een lijn voor bio-gembersap. We gebruiken hoogwaardige geïmporteerde apparatuur en de grondstoffen voor bio-gembersap komen van ons eigen station, waardoor we de productiekosten verlagen door de aanvoerketen te verkorten en tegelijkertijd de kwaliteit te waarborgen."

"Naast de gemberexport zijn wij de laatste jaren ook begonnen met de export van diepgevroren groenten. De Europese markt is zeer streng wat de kwaliteitscontrole van de import van Chinese diepgevroren groenten betreft en er worden steeds meer soorten certificering geëist. Wij hebben momenteel GlobalGAP, BRC, SEDEX en SMETA certificering voor sociale verantwoordelijkheid. De meeste van onze Europese klanten importeren voornamelijk diepgevroren conventionele groenten, terwijl een aantal van hen om bio-producten vraagt. Landen als het VK, Nederland en Duitsland accepteren de prijs van diepgevroren importgroenten beter. Onze klanten op de Europese markt zijn echter hoofdzakelijk oude klanten en het aantal nieuwe klanten is niet significant toegenomen."

"In het algemeen is de toegevoegde waarde van binnenlandse diepgevroren groenten laag en in de concurrentie met soortgelijke producten uit andere landen kunnen we alleen qua prijs winnen. Wat de kwaliteit betreft, hebben de Chinese bedrijven de laatste jaren niet alleen het niveau van de groenteteelt aanzienlijk verbeterd, maar ook zwaar geïnvesteerd in bewerkingsmachines en andere hardware. En er is een zeer grote verscheidenheid aan groenten om aan de verschillende behoeften van de klanten te voldoen. Daarom hebben binnenlandse diepgevroren groenten eigenlijk een groot voordeel."

Voor meer informatie:
Erin Chen
Juxian Taiyuan Foodstuffs Co., Ltd.
+86 1821 0938 299
jxtyfood@hotmail.com
www.jxtyfood.com

Publicatiedatum: