Terre della Luce

11 maanden per jaar Italiaans zachtfruit

Bramen, frambozen en blauwe bessen worden in Italië op verschillende hoogten geteeld om de teeltkalender te verlengen en om uitsluitend binnenlandse gewassen te garanderen. “Onze velden bevinden zich in Basilicata, waarvan een deel is bestemd voor teelt in tunnels, zodat we in de wintermaanden kunnen oogsten. In de provincie Potenza wordt er geteeld in de vollegrond en dat heeft met name betrekking op de periode van juni tot november. Wij kiezen rassen die geschikt zijn voor de twee gebieden, programmeren op schaal en beheren ze met duurzame teeltmethoden.”

Carmela Suriano, voorzitter van telersorganisatie Terre della Luce vertelt hierover. De organisatie uit het Italiaanse Policoro is in 2017 opgericht en bestaat uit 430 hectare, 30 vennoten en een uitgebreide commerciële catalogus.

Carmela Suriano

“Een aantal dagen geleden hebben wij de bramenoogst hervat. Binnenkort gaan we van start met de frambozen en blauwe bessen, zodat wij een gestructureerde afzet tot stand kunnen brengen die de klanten bijna 11 maanden per jaar continuïteit en kwantiteit in de bevoorrading kan garanderen. Momenteel leveren we twee keer per week bramen, waarbij we alleen die bessen leveren die de juiste rijpheidsgraad hebben. De hoeveelheden zijn binnen 24 uur na de oogst op de markt. Duurzaamheid, geur, smaak en versheid zijn onze sterke punten en dit zijn fundamentele elementen die ons in staat stellen onze concurrenten in Latijns-Amerika en de Maghreb-landen af te troeven.” 

“Ook in Italië neemt de belangstelling voor zachtfruit toe, ook al is dit nog niet op hetzelfde niveau als in Noord-Europa. Telersorganisatie Terre della Luce wil de komende jaren de voor zachtfruit bestemde arealen vergroten. Het gaat hier echter om teelten die aanzienlijke investeringen en tuinbouwkennis vergen en wij zijn bereid steun te verlenen aan degenen die initiatieven in die richting willen opzetten. Aggregatie is van essentieel belang om de teel te verbeteren en beter op de markten te kunnen inspelen”, besluit Suriano.

Voor meer informatie:
Carmela Suriano
O.P. Terre della Luce Soc. Coop. Agricola
Viale Salerno, 13/15
75025 Policoro (MT) - Italië
(+39) 0835 18.52.977
info@terredellaluce.it
terredellaluce.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven