Deelnemers aan Iers onderzoek met broccolisoep ontvangen €700

Mensen die bereid zijn om bij wijze van proef zes maanden lang wekelijks een speciale 'super broccolisoep' te eten, worden hiervoor beloond met € 700. De proef maakt onderdeel uit van een studie die onderzoekt of broccoli de kans op diabetes kan verminderen. Het in Cork gevestigde bedrijf Atlantia Food Clinical Trials wil de potentiële kracht van deze groente voor het op natuurlijke wijze verlagen van het glucosegehalte in het bloed onderzoeken en gebruikt hiervoor een speciaal broccoliras dat negen keer zoveel van het krachtige antioxidant glucoraphanine bevat dan normale broccoli. 

Het feit dat deze stof in broccoli effect heeft op de bloedglucosespiegel werd eerder vastgesteld tijdens een studie naar de beginstadia van prostaatkanker, waarbij de deelnemers gedurende een periode van drie maanden wekelijks een geconcentreerde broccolisoep voorgeschoteld kregen en hun glucosegehalte bleek te dalen.

Atlantia, dat is gespecialiseerd in onderzoek naar voeding en voedingssupplementen, is nu van plan om deze bevinding verder te onderzoeken. Het bedrijf hoopt 40 mensen in Cork te kunnen werven om deel te nemen aan het onderzoek naar prediabetes, dat ongeveer negen maanden zal duren. De deelnemers ontvangen een bedrag van €700 en zullen hiervoor 12 weken lang wekelijks een sachet geconcentreerde broccolisoep dienen te consumeren. 

Bron: irishexaminer.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven