Ook avocado-areaal blijft groeien

Nieuw-Zeeland: Areaal goldkiwi overtreft groene

Stats NZ heeft cijfers bekendgemaakt waaruit blijkt dat het areaal van Nieuw-Zeelandse gele kiwirassen dat van groene rassen heeft overtroffen. Het totale areaal waarop gele kiwirassen worden geteeld, bedroeg in juni 2020 7.800 hectare, tegenover 7.500 hectare groene kiwirassen.

De verschuiving naar de gele rassen komt ook duidelijk tot uitdrukking in de exportcijfers. In de twaalf maanden tot juni 2020 werden er ter waarde van € 960 mln aan gele kiwi's geëxporteerd en hiermee werd de waarde van de export van groene kiwi's, die € 539 mln bedroeg, ruimschoots overtroffen.

De marktvraag blijft sterk en dit heeft in bredere zin bijgedragen aan de gestage groei van het kiwi-areaal. Het totale areaal dat gewijd is aan de teelt van kiwi's was in juni 2020 gegroeid naar 15.500 hectare en dit komt neer op een groei van 4%, ofwel 600 hectare, ten opzichte van het jaar daarvoor. 

Avocado-areaal blijft groeien
In 2020 werden er op meer dan 4.900 hectare avocado's geteeld en dat wijst op een groei van 8%, ofwel 350 hectare, ten opzichte van het jaar daarvoor. De avocadoteelt concentreert zich vooral in de regio's Northland en Bay of Plenty. In de twaalf maanden tot juni 2020 bereikte de avocado-export een waarde van € 67 mln. Australië was de voornaamste exportbestemming van dit fruit.

Voor meer informatie: 
Ana Krpo
Stats NZ
+64 027 224 8703
info@stats.govt.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven