Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

"Vraag naar komkommers trekt aan"

Een groot aanbod aan kropsla werd verkocht aan lagere prijzen in vergelijking met vorige week, schrijft LAVA in haar nieuwsbrief. De noteringen van witloof zakken deze week weg op de klok, volumes zijn groot voor deze periode van het jaar. Het aspergeseizoen is volop bezig, door het koude voorjaar een gering aanbod dat verkocht wordt aan sterke prijzen. Prei blijft zeer duur, ook voor knolselder zijn deze week stevige prijzen te noteren. Groene selder is bijna het hele jaar door verkrijgbaar, met kleine aantallen in de winter, maar de aanvoer neemt nu wekelijks toe en kent een topperiode tussen juni en november.

Kleine volumes rode kool worden duur verkocht. Stijgend aanbod tomaten, losse tomaten zijn duurder dan tros. Vooral de kleinere maten doen het zeer goed qua prijs. Noteringen van aubergines trekken aan, maar met het grote aanbod is de opleving voorlopig nog beperkt. Komkommers trekken eindelijk aan, de vraag groeit door het aangekondigd weerbericht dat het wat warmer wordt. Ook de opening van de horeca speelt hier zeker zijn rol. Prijzen van paprika’s schommelen sterk, groen werd duurder terwijl rood en geel daalden in prijs. Oranje is de duurste kleur.

Bron: LAVA nieuwsbrief

Publicatiedatum: