Jean-Noël Carles, Juliet:

"Dankzij drie teeltgebieden toch Juliet-appelen dit jaar"

Met drie teeltgebieden - de Loirevallei, het zuidwesten, het zuidoosten en de Rhônevallei - zal het seizoen voor de Juliet-appel, die uitsluitend in Frankrijk en enkel biologisch wordt geteeld, dit jaar een beetje eigenaardig zijn. De vorstperiodes van begin april hebben namelijk ook gevolgen voor de appelsector. “Er zijn nog geen statistieken voor de oogstvoorspelling, maar we weten al wel dat sommige regio's sterker door de vorst getroffen zijn dan andere. De Rhônevallei en de Provence hebben bijvoorbeeld meer te lijden gehad onder de vorst, maar de Loire-vallei is minder getroffen,” vertelt Jean-Noël Carles. Jean Noël is voorzitter van de vereniging “Les Amis de Juliet,” die 150 telers van Juliet-appelen samenbrengt. “Ik schat dat we in dit stadium 70% van de opbrengst van het seizoen 2020/21 kunnen halen.” 

Foto aangeleverd door Juliet

Nieuwe boomgaarden
De nieuwe Juliet-boomgaarden die beginnen te produceren, zullen de verliezen enigszins helpen compenseren. “We zullen zeker een oogsttekort hebben ten opzichte van een normaal jaar, maar dankzij het netwerk van telers verspreid over drie teeltgebieden kunnen we toch de markt bevoorraden. Voor het overige gedeelte van dit seizoen hebben we product beschikbaar tot eind juli."

Milieuvriendelijke verpakkingen
Om de ecologische voetafdruk en de hoeveelheid afval te verkleinen, zijn de Juliet-appelverpakkingen gemaakt van gerecyclede, milieuvriendelijke materialen. Deze materialen zijn ook weer recyclebaar en biologisch afbreekbaar.  De bulkbakjes zijn verkrijgbaar in bakjes met Home composteerbare en biologisch afbreekbare folie, maar ook in 100% kartonnen bakjes, speciaal voor de retailers die ze willen gebruiken.

Foto aangeleverd door Juliet

Lijn van verwerkte producten
Juliet biedt ook een breed aanbod van verwerkte biologische producten aan die het hele jaar door verkrijgbaar zijn: van sappen zonder en met prik tot biologische cider en ciderazijn tot biologische compote. Ze zijn allemaal te vinden bij winkels die gespecialiseerd zijn in biologische producten.

Voor meer informatie:
Jean-Noël Carles
Juliet
jn@pomme-juliet.bio 
www.pomme-juliet.bio   


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven