Bijzonder krachtige tomaat nieuw in het schap

Vanaf deze week liggen de eerste ‘Phytorich Krachtige Tomaten’ in de winkels van supermarktketen Deen. Na een periode van succesvol experimenteren oogst Kwekerij Duijvestijn dit jaar de bijzondere tomaten voor een grootschalige introductie.  


Het team van Kwekerij Duijvestijn is er klaar voor

“Phytorich Krachtige Tomaten vallen op door de unieke combinatie van rijkelijk lycopeen en de umami smaakbeleving. Hiermee biedt Deen haar klanten een opvallend versproduct”, aldus Nico Duijvestijn, eigenaar van Kwekerij Duijvestijn.

Thedo Vos, Category Manager AGF bij Deen supermarkten voegt toe: “Klanten maken meer gezonde keuzes, zijn bewuster van de meerwaarde van inhoudsstoffen in verse groenten en fruit en geven daarnaast steeds vaker de voorkeur aan versproducten van Hollandse bodem. Met Phytorich Krachtige Tomaten sluiten we aan op deze behoeftes.”

Lycopeen
Het nieuwe tomatenras, wat op consumentenniveau vermarkt wordt als ‘Phytorich Krachtige Tomaten’, draagt officieel de rasnaam ‘Gochiso PR7 F1’. De pruimtomaat met een karakteristieke dieprode kleur, komt uit het Phytorich-programma van veredelaar Takii.

Phytorich is een uitgebreid assortiment smaakvolle groenten, die elk een opvallend hoog gehalte aan fytonutriënten bevatten: bioactieve stoffen met een gezondheidspotentieel. De Krachtige Tomaten uit het concept zijn extra rijk aan de bioactieve stof lycopeen. De rijkdom van lycopeen gaat hand in hand met een zeer hoog gehalte aan natuurlijk glutaminezuur, een verbinding die de karakteristieke ‘umami’ smaak geeft.

Voor meer informatie:
Takii Seeds
www.takii.eu 
vegetables-eu@takii.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven