Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter de Ruiter (4Fruit Company):

"Hollands ijsslaseizoen van start, laatste Spaanse gaan voor ongekende prijzen weg"

Tholen - Het Spaanse fruitseizoen komt momenteel goed op gang. "De temperaturen stijgen weer wat, dus dan komt er automatisch wat meer trek in steenfruit en meloenen. Gisteren was het een beetje een tamme dag in de verkoop, maar vandaag loopt het al een stuk beter", zegt Pieter de Ruiter van 4Fruit Company uit Ridderkerk.

"Met name de watermeloenen, Cantaloupe- en Piel de Sapo lopen goed weg. Van gele meloenen is er nog wat teveel concurrentie van overzee en ook de verkoop van Galia's valt me nog niet helemaal mee", aldus de importeur. Ook perziken en nectarines zijn goed in trek, mits de kwaliteit voldoet en ook de abrikozenverkoop hobbelt goed door. Het aanbod steenfruit is dit jaar gewoon een stuk minder. Niet alleen in Spanje, maar ook in Griekenland, Italiƫ en Frankrijk is de oogst door vorstschade een stuk minder. Dat biedt toch wel perspectief voor mooie prijzen dit seizoen."

Voor de Spaanse kasgroenten als paprika's, courgettes en aubergines zijn mooie prijzen niet aan de orde. "Die liggen op een triest niveau", vervolgt Pieter.


De eerste Hollandse ijssla werd vanmorgen gesneden

"Wat wel een feest is, is de markt voor ijssla. Vroeger hadden we Hollandse ijssla rond Koninginnedag, maar nu is er nog nauwelijks product op de markt. Deze week komen wel de eerste Hollandse, maar die zijn nog erg licht. Spaanse telers profiteren daar nu van. Zowel in Murcia als in de buurt van Albacete wordt alles op alles gezet om de laatste kroppen te oogsten. Want voor 13 tot 15 euro is het leuk werken!"


Spaanse ijssla

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
+31 (0)180 641902
pr@4fc.nl   
www.4fruitcompany.nl