Inkoopplatform Orderchamp haalt €16,5 miljoen op voor verdere expansie

De Nederlandse scale-up Orderchamp, het digitale inkoopplatform voor merken en retailers, heeft twee jaar na oprichting €16,5 miljoen groeikapitaal opgehaald voor verdere expansie in Europa. De Series-A investeringsronde wordt geleid door Prime Ventures dat eerder investeerde in onder andere TakeAway.com (Thuisbezorgd) en Mendix (overgenomen door Siemens). Bestaande investeerders henQ en een aantal business angels participeren mee in de ronde.

Retailers kunnen via het online platform producten voor hun eigen (web)winkel inkopen bij meer dan 1.800 verschillende Europese merken. Merken krijgen op hun beurt via het platform toegang tot 30.000 retailers uit heel Europa. "Met haar gunstige inkoopvoorwaarden, zoals lage bestelminimums, een 60 dagen betaaltermijn en gratis verzending heeft Orderchamp duizenden zelfstandige retailers geholpen in crisistijd", aldus het bedrijf. 

Daarnaast krijgen merken, door de afwezigheid van inkoopbeurzen, de mogelijkheid om nieuwe zakelijke relaties te creëren en profiteren ze van een gegarandeerde uitbetaling bij elke bestelling. Orderchamp bedient klanten uit heel Europa, waaronder de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Binnen twee à vier maanden zal er een fysiek kantoor geopend worden in Duitsland.

“Het merendeel van de investering zal worden gebruikt voor het vergroten van het internationale merkaanbod, het verbeteren van de digitale inkoopervaring en het doorontwikkelen van onze krachtige technologie, onder andere machine-learning en integraties met commercesystemen,” stelt medeoprichter en CEO Joost Brugmans: “Onze retailers bezoeken ons platform meermaals per week om op zoek te gaan naar unieke artikelen voor hun winkel of webshop. Daarom willen wij niet wekelijks, maar dagelijks tientallen nieuwe merken toevoegen die snel en eenvoudig ingekocht kunnen worden door winkeliers. Op basis van inkoop- en verkoopdata van tienduizenden retailers kunnen we vooraf beter aanbevelen of een product gaat verkopen in de betreffende winkel. Zo kunnen onze winkels zich blijven onderscheiden van de massa en versterken we lokale retail.” 

“Prime Ventures is een Europese leider in de venture capital-wereld met veel ervaring en een fantastisch team. Door hun voorgaande investeringen zijn ze experts in marketplaces (TakeAway, Tripaneer), e-commerce (Greetz) en fintech (iwoca) - en precies dit raakvlak heeft ons overtuigd van deze samenwerking. Net als wij denken zij groot: doorgroeien naar een wereldwijde leider in onze categorie,” aldus Brugmans.

Volgens Thijs Emondts van Prime Ventures heeft Orderchamp een grote rol in de verdere digitalisering van het retail inkoopproces. “Traditionele wholesale is erg gefragmenteerd en weinig innovatief. Door middel van haar superieure technologie zoals bijvoorbeeld datagedreven aanbevelingen, een uniek assortiment en een slimme marktstrategie, biedt Orderchamp zowel retailers als merken een unieke klantervaring. Wij zijn erg onder de indruk van Orderchamp's team, haar explosieve groei en hoge klantretentie. We zien dat Orderchamp een concreet probleem oplost voor beide klantgroepen. Ik kijk uit naar onze samenwerking terwijl ze hun positie in Europa verder versterken en de digitale revolutie in inkoop leiden.”

Voor meer informatie:
Joost Brugmans
Orderchamp
+31 (0)20 308 0808
joost@orderchamp.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven