'946': een van Japans duurste bananen

De overgrote meerderheid van de bananen in Japan wordt geïmporteerd; ze worden verkocht voor ongeveer € 0,41 per stuk. Er is echter een klein percentage bananen dat net een tikkeltje duurder is. Deze bananen worden allemaal geteeld door een bedrijf genaamd 946 Bananas in de stad Kushiro in de prefectuur Hokkaido. Deze vruchten kosten 1.080 yen per stuk, zo'n € 8,66.

Dat is echter niet het vreemdste aan deze vruchten. Het vreemdste is dat Hokkaido de meest noordelijke prefectuur van Japan is, en bananen zijn, zoals we weten, een tropische vrucht. Deze 946 bananen zijn een nieuwe variëteit van de Phantom Gros Michel, gekweekt om de koude temperaturen van Hokkaido te weerstaan zonder gewasbeschermingsmiddelen of chemische meststoffen, en ze hadden hun eerste oogst afgelopen december.

Volgens een artikel op thetakeout.com waren de 946 bananen "vochtig en rijk" met "een krachtige, maar niet overheersende zoetheid". De schillen waren dun en in theorie ook eetbaar, maar de proevers vonden ze te bitter om uit de hand te eten; de distributeur stelde voor om ze er wel aan te laten zitten, om te mengen in smoothies en om mee te koken.

De 946 bananen zijn nog steeds uiterst zeldzaam. Hokkaido Sky Farm, waar ze worden geteeld, kweekte slechts 900 bomen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven