Wim Meyers, Meyers Softfruit

“De Sweet Royalla-braam kan gespannen bramenmarkt boost geven”

Tholen – Bij Meyers Softfruit uit Riemst is de eerste teelt van aardbeien achter rug. “We hebben deze teelt inmiddels geruimd en opnieuw geplant”, vertelt Wim Meyers. “Deze aardbeien waren van het ras Sonata en hebben we aan mooie prijzen kunnen verkopen. Een groot deel van het volume hebben we via huisverkoop verkocht. Vorig jaar hadden we al een hele goede huisverkoop, maar dit jaar is het exceptioneel. Tot nu toe mogen we erg tevreden zijn over het seizoen.”

“De aardbeienprijzen zijn na een dipje van vorige week, weer aangetrokken. We zien dat de prijzen richting Moederdag traditioneel stijgen. Momenteel liggen de prijzen rond de 3,30 euro per 500 gram. Dat zijn mooie prijzen, zeker als de kwaliteit goed is”, zegt Wim. “Ook over de kwaliteit zijn we erg tevreden. Door de koude nachten en de normale temperaturen overdag, is de kwaliteit van de aardbeien dit jaar uitzonderlijk goed.”

Meyers heeft 6 maart de eerste aardbeien geplukt, waardoor het seizoen een week later is begonnen dan vorig jaar. “In begin liep de productie wat moeizaam. Dit kwam door een aantal donkere dagen in januari. Toen de bloei eenmaal was begonnen, liep het allemaal goed door. We zijn nog maar twee maanden bezig, maar tot nu toe ben ik tevreden. Het belichte seizoen hebben we goed kunnen afsluiten en dat is voor ons bedrijf belangrijk, omdat we aardig wat belichte teelt hebben.”

Bramen en rode bessen
“Ook met de braambessen zijn we gestart. Vorige week zijn we gestart met plukken, iets later dan normaal. We hebben sinds dit jaar een proef met het ras Sweet Royalla. Een veelbelovend ras, vanwege de lekkere smaak. Een braambes is van nature vrij zuur, maar de Sweet Royalla is heerlijk zoet. Ook de veiling zet vol in op dit ras. De bramenmarkt staat al een paar jaar onder druk en de Sweet Royalla kan een ras zijn die de bramenmarkt een boost kan geven”, legt Wim uit. “De rode bessen zijn ook later. We starten vandaag met de pluk voor de verkoop van vrijdag. Dat zijn dan de eerste Belgische rode bessen van het nieuwe seizoen.”

Voor meer informatie:
Wim Meyers
Meyers Softfruit
Allewijstraat 3
B-3770 Riemst
+32 (0)478 938 826
info@meyers-softfruit.be     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven