''Nutri-Score mag niet aangepast worden vanwege commerciële redenen''

De Nutri-Score mag niet aangepast worden om commerciële redenen heeft de Consumentenbond aangegeven in een brief aan staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Besluiten omtrent de Nutri-score moeten duidelijk, transparant en wetenschappelijk zijn.

De Consumentenbond stelt samen met de Europese consumentenorganisatie BEUC dat aanpassingen aan de berekeningsmethode en de eventuele invoering van uitzonderingen voor bepaalde voedingsproducten, moeten worden genomen op basis van wetenschappelijke redenen.

Wijzigingen zijn alleen mogelijk als dit in het belang van de volksgezondheid is. Wijzigingen vanwege commerciële redenen moeten uitgesloten worden. Het is daarom essentieel dat besluiten over aanpassingen, die door de stuurgroep worden genomen, alleen genomen worden op basis van evaluaties en conclusies van de wetenschappelijke commissie, stellen de consumentenorganisaties.

Om de sterke wetenschappelijke basis van Nutri-Score te behouden, mogen toekomstige beslissingen over wijzigingen dus nooit in strijd zijn met de conclusies van de wetenschappelijke commissie. Deze conclusies en besluiten moeten openbaar worden gepubliceerd. De leden van de commissie moeten ook de bevoegdheid krijgen om proactief elk aspect van de Nutri-Score te onderzoeken dat zij relevant achten voor de voortdurende ontwikkelingen verbetering van het logo.

Klik hier voor de brief van de consumentenbond aan het ministerie voor VWS

Bron: Consumentenbond

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven