Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Relatief veel horecazaken dicht en veel webwinkels opgericht

Minder bedrijven opgeheven in eerste kwartaal 2021

In het eerste kwartaal van 2021 werden in Nederland circa 30.200 bedrijven opgeheven, ruim 9.000 minder dan in hetzelfde kwartaal in 2020. Bij 85% van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Tegenover de opheffingen staat de start van circa 57.000 nieuwe bedrijven.

Volgens het CBS werden er in het afgelopen kwartaal 105 cafetaria's, lunchrooms, snackbars, ijssalons of eetkramen opgeheven, maar kwamen er in deze categorie ook 130 bedrijven bij. Er verdwenen 100 restaurants, maar er gingen ook 95 nieuwe restaurants van start. Ook werden er 135 webwinkels in voedingsmiddelen en drogisterijwaren gestart.



Aantal bedrijfsoprichtingen vrijwel gelijk aan vorig jaar
Het aantal nieuw opgerichte bedrijven was in het eerste kwartaal van 2021 aanzienlijk hoger dan het aantal bedrijfsopheffingen. In het eerste kwartaal van 2021 zijn ongeveer 57 duizend bedrijven opgericht, ongeveer evenveel als in het eerste kwartaal van 2020. Ook het aandeel opgerichte bedrijven met één werkzame persoon was voor beide periodes ongeveer gelijk: 92 procent.

Klik hier voor het hele rapport van CBS

 

Publicatiedatum: