Pakistaanse dadelexport gedaald tot alarmerend niveau

Volgens een provinciale minister is de dadelexport van Pakistan de afgelopen twee jaar tot een alarmerend niveau gedaald met als oorzaak lagere prijzen, die telers ontmoedigen.

In 2016 verdiende het land nog 85,7 miljoen euro met de export van dadels. In 2017 was dat 89,8 mln euro en in 2018 verdiende het land 94 mln euro met de export van dadels. In 2019 echter daalde de dadelexport naar het alarmerende niveau tot 59 miljoen euro en in 2020 daalde de export nog meer.

Het district Khairpur produceert topkwaliteit aseel-dadels, die lokaal werden verkocht en ook geëxporteerd naar de VAE, Nepal, Oman, India en andere landen.

Nisar Khaskheli, voorzitter van de Data Palm Growers Association Khairpur, vertelde The News dat er praktische maatregelen genomen moeten worden om de export van dadels uit Sindh te vergroten. Bovendien is er behoefte aan het telen van exportgerichte dadels.

Khaskheli zei verder dat Pakistan de import moet ontmoedigen en de lokale variëteiten moet promoten. Geïmporteerde dadels zijn verkrijgbaar tegen prijzen die kunnen oplopen tot €11,93 per kg, terwijl de lokale vervanger verkrijgbaar is voor €1,00 per kg.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven