Daling van 11,4% op jaarbasis

Bonduelle boekt omzet van €674,6 mln in Q3-2020

De omzet van Bonduelle in het derde kwartaal van het boekjaar 2020/21 staat op €674,6 mln, wat een daling van 11,4% inhoudt ten opzichte van de gerapporteerde cijfers en van 6% ten opzichte van het voorgaande jaar. De daling wordt veroorzaakt door wisselkoersschommelingen vanwege de zwakkere positie van de Amerikaanse dollar, de Russische roebel en in mindere mate de Canadese dollar. Gedurende deze periode traden er geen veranderingen op in het consolidatiebereik van het bedrijf. 

Gedurende de eerste negen maanden van het boekjaar stond de omzet op €2,1 mld. Dit is een lichte toename van 0,5% op jaarbasis, maar een daling van 4% ten opzichte van de gerapporteerde cijfers, die het gevolg is van de uiterst ongunstige wisselkoersschommelingen. In vergelijking tot dezelfde periode van het boekjaar 2018/19 bereikte de omzet een groei van 1,6% ten opzichte van de gerapporteerde cijfers en van 4,3% ten opzichte van vorig jaar. 


Klik hier voor grotere afbeelding

Het derde kwartaal van dit boekjaar markeert het begin van een uitzonderlijke periode die in het teken stond van de gezondheidscrisis en haar effecten op de langere termijn. Dezelfde periode vorig jaar werd gekenmerkt door massale paniekaankopen, die enerzijds gunstig waren voor de technologische ontwikkelingen binnen de retail, maar anderzijds leiden tot een sterke daling van de activiteiten binnen het foodservicesegment. 

Hoogtepunten
Doorvoering stijging in het gereserveerde kapitaal. 

In overeenstemming met de uitkomst van de aandeelhoudersvergadering van 17 december 2020 heeft Bonduelle besloten om een kapitaalverhoging apart te zetten voor agrarische partners. Met deze transactie hoopt Bonduelle haar SCA-waardecreatie te delen en haar nauwe banden met de agrarische gemeenschap te versterken, in lijn met haar streven naar duurzame groei.

De details van deze transactie, waarvoor de inschrijvingsperiode loopt van 4 tot 18 mei 2021, zijn terug te lezen in een persbericht van 4 mei en op de website www.bonduelle.com

Vanwege de nog altijd heersende onzekerheid stelt Bonduelle haar doelstellingen voor omzetgroei op 1% tot 2% en streeft zij naar een operationele winstgevendheid als percentage van haar omzet in het lagere bereik van de gerapporteerde percentages van 3,6% - 3,8% bij constante wisselkoersen en een constant consolidatiebereik. 

Klik hier om het hele persbericht te lezen. 

Voor meer informatie: bonduelle.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven