Poolse Żabka krijgt goedkeuring voor overname Maczfit

Italië: Despar ziet omzet in 2020 met 8,4% stijgen
Despar Italia heeft voor het volledige jaar 2020 een omzetstijging van 8,4% gemeld tot € 3,9 mld, gestimuleerd door de opening van 60 winkels. Van de totale omzet van de groep werd meer dan twee derde (68%) gegenereerd door winkels in eigen beheer en de resterende 32% door aangesloten winkels. Wat de winkelmerken betreft, is Despar goed voor 37% van de totale omzet, Eurospar voor 36% en Interspar voor de resterende 27%.
Bron: esmmagazine.com 

Slovenië: Mercator Group rapporteert omzet van € 2,17 mld in boekjaar 2020
De Sloveense retailer Mercator Group heeft een totale omzetgroei van 1,6% gemeld tot € 2,17 mld in zijn boekjaar 2020, terwijl de retailomzet met 3,7% is gestegen tot € 1,75 mld. In Slovenië, dat goed is voor 58,5% van de totale omzet, was de jaarlijkse groei van de retailomzet zelfs nog hoger, namelijk 5,1%.
Bron: esmmagazine.com 

Polen: Eurocash Group implementeert nieuw winkelbeheersysteem
Eurocash Group is van plan om tegen het einde van het jaar in 4.000 winkels een nieuw winkelbeheersysteem in te voeren. Het nieuwe systeem, dat het Innovative Trade Platform (IPH) wordt genoemd, "verbindt winkeliers met hun klanten en met producenten", aldus de groep.
Bron: esmmagazine.com 

Polen: Żabka krijgt goedkeuring van mededingingsautoriteit voor overname Maczfit
De voorzitter van het Bureau voor Mededinging en Consumentenbescherming in Polen heeft de overname van Maczfit door de Żabka Groep goedgekeurd. De transactie markeert de volgende stap in de uitvoering van de strategie van Żabka om moderne convenience-systemen uit te breiden en e-commerce-oplossingen te integreren.
Bron: esmmagazine.com 

Lidl wil nieuwe supermarkten bouwen voor uitbreiding retail in hele VK
Lidl is op zoek naar uitbreiding van zijn reeds enorme verzameling van winkels in het Verenigd Koninkrijk en de keten heeft bevestigd dat het op zoek is naar een locatie in het gebied van Mutley en Greenbank in Plymouth. Lidl zei dat het op zoek is naar "land en ontwikkelingsmogelijkheden" en wil praten met land- en locatie-eigenaren, met "concurrerende vergoedingen".
Bron: plymouthherald.co.uk 

Belarus: Eurotorg boekt 8,3% nettogroei retailomzet in eerste kwartaal
Eurotorg, de grootste retailer van Wit-Rusland, heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar een stijging van de nettowinkelomzet met 8,3% gemeld, waarbij zijn convenience-activiteiten goed waren voor 52,1% van de omzet. De groep, die zijn e-commerceactiviteiten in het eerste kwartaal als een afzonderlijke entiteit heeft afgesplitst, zei dat de totale omzet in het eerste kwartaal € 370 mln bedroeg.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven