Groothandelsmarkt Oldenburg

"Dit jaar overaanbod aan komkommers"

De aanhoudende coronacrisis is zowel op de grotere alsook op de kleinere groothandelsmarkten in Duitsland voelbaar. Zo ook op het groothandelsterrein in Oldenburg: "Er komen nog wel veel klanten naar ons toe, vooral weekmarkthandelaren en eigenaren van regionale boerderijwinkels kopen meer bij ons in", vertelt Thorsten Hinz, eigenaar van het daar gevestigde bedrijf Fruchtpartner.

De terugval in de horeca is tot dusver gecompenseerd door een stijging van de afzet in de weekmarkthandel en boerderijwinkels. Thorsten: "De omzetten binnen deze bedrijfstakken hebben zich deels verdubbeld of zelfs verdrievoudigd. Hierdoor was het jaar 2020 omzettechnisch gezien relatief succesvol."


Fruchtpartner is al vele jaren op de groothandelsmarkt Oldenburg gevestigd. 

Overaanbod bij komkommers
"Buiten de omzetten in de afzonderlijke afzettakken is ook het inkoopgedrag veranderd," zegt Thorsten. "Door het wegvallen van de horeca hadden we afgelopen jaar een aanzienlijk overaanbod bij de komkommers. Dat zal zoals het er nu naar uitziet ook dit jaar het geval zijn."


Komkommers van de nabijgelegen Gartenbauzentrale Papenburg: vanwege de ontbrekende vraag vanuit de horeca dreigt ook dit jaar een aanzienlijk overaanbod. 

Minimale behoefte aan exoten
Ondertussen worden andere producten in deze tijden van corona nauwelijks afgenomen. "Exoten zijn zonder twijfel de verliezers van deze crisis. De afzet van stervrucht bijvoorbeeld, die normaal gesproken als decoratieproduct in luxe restaurants wordt gebruikt, tendeert momenteel eerder richting de nul", zegt de bedrijfseigenaar tot slot.

Voor meer informatie:
Thorsten Hinz
Fruchtpartner GmbH
Großmarktstraße 6 – 8
26127 Oldenburg
+49 441 3618960
info@fruchtpartner-ol.com 
www.fruchtpartner-ol.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven