De grootste mango ter wereld komt uit Colombia

Een indrukwekkende mango van 4,25 kilo, geteeld door de Colombianen Jerland Orlando Nova Barrera en Raina María Moroquin op hun teeltbedrijf San Martín en Boá, heeft het record van de grootste mango ter wereld gebroken en hij is daarbij ook officieel erkend als Guinness World Record.

Met dit gewicht overtreft de Colombiaanse mango ruimschoots het vorige record, dat in 2009 in de Filipijnen werd gevestigd met een mango van 3,435 kilo.

"Dit is een onderscheiding en erkenning voor de inzet en toewijding van alle mangotelers in onze streek en voor de liefde voor de natuur die onze ouders ons gaven. Bovendien is dit het tweede Guinness World Record voor onze gemeente, want in 2014 vestigden we het record van het grootste bloementapijt met 3.199 vierkante meter”, merken de twee telers op.

Na de officiële meting van het gewicht van het uitzonderlijke stuk fruit, deelde de familie de hele mango met vrienden en genodigden en werd er feestgevierd. Ze zorgden er echter voor dat het moment voor de eeuwigheid werd vastgelegd. "De mango was erg lekker, maar voor we hem helemaal opaten, hebben we natuurlijk alles op beeld vastgelegd en hebben we de gemeente een mooie foto bezorgd als herinnering aan dit historische moment."

Bron: islalocal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven