DSV Panalpina neemt de Global Integrated Logistics-activiteiten over

Twee jaar na de overname van het Zwitserse Panalpina kondigt het Deense transport- en logistiekbedrijf opnieuw een grote overname aan: Agility Global Integrated Logistics (GIL). Fusies en overnames vormen een welbekend onderdeel van de langetermijnstrategie van DSV Panalpina en de onderneming heeft al meermaals aangetoond dat ze in staat is om bedrijven met een gelijkaardig bedrijfsmodel als DSV Panalpina over te nemen en met succes te integreren. De waarde van de overname van GIL bedraagt 4,2 miljard USD (bijna 3,5 mld euro).

Global Integrated Logistics maakt deel uit van Agility en behoort tot de wereldtop op het gebied van expeditie en contractlogistiek (3PL). In 2020 had de onderneming 4 miljard dollar (3,3 mld euro) aan inkomsten, voornamelijk uit lucht- en zeevracht, en een personeelsbestand van circa 17.000 medewerkers.

Verhoogd concurrentievermogen over divisies heen
DSV heeft onlangs de integratie afgerond van de grootste acquisitie van het bedrijf tot nu toe, het Zwitserse Panalpina, en met de overname van GIL wordt DSV Panalpina 's werelds op twee na grootste transport- en logistiekbedrijf met een gecombineerde pro forma omzet van ongeveer DKK 142 miljard (ongeveer € 18,2 miljard) - een stijging van ongeveer 23% - en een gecombineerd personeelsbestand van meer dan 70.000 medewerkers.

Met name de Air & Sea-divisie, de grootste divisie van DSV Panalpina, zal door de overname van GIL aanzienlijk worden versterkt en zal met bijna 2,8 miljoen containers (TEU's) en meer dan 1,6 miljoen ton luchtvracht die jaarlijks wordt vervoerd, de rang van grootste aanbieders ter wereld consolideren. De contractlogistiekcapaciteiten, die steeds belangrijker worden door complexe toeleveringsketens en veranderende afzetkanalen, zullen de divisie Solutions van DSV versterken met de extra opslagcapaciteit van GIL van meer dan 1,4 miljoen vierkante meter, voornamelijk in APAC en het Midden-Oosten. Bovendien zal GIL wegvrachtactiviteiten toevoegen aan het netwerk van DSV in zowel Europa als het Midden-Oosten en zo het concurrentievermogen van DSV in alle drie de divisies vergroten.

Synergieën tussen ondernemingen
DSV en GIL zijn een sterke match met waardevolle synergieën als gevolg van overeenkomsten in beide bedrijfsmodellen, diensten en strategieën. Volgens de Group CEO van DSV Panalpina, Jens Bjørn Andersen, zijn er veel goede redenen om de krachten te bundelen met de transport- en logistiekaanbieder uit het Midden-Oosten. "GIL en DSV passen uitstekend bij elkaar, en we zijn er trots op dat we onze overeenkomst om onze krachten te bundelen kunnen aankondigen. De combinatie van onze twee wereldwijde netwerken biedt ons de mogelijkheid om onze klanten een nog hoger serviceniveau te bieden. De sterke marktpositie van GIL in APAC en het Midden-Oosten vult het netwerk van DSV goed aan en zal onze ambities om op lange termijn waarde te creëren ondersteunen. Onze twee groepen delen al een cultuur van ondernemerschap en lokaal eigenaarschap, en we kijken ernaar uit om de getalenteerde medewerkers van GIL bij DSV te verwelkomen."

Voor meer informatie:
Maiken Riise Andersen
DSV Panalpina A/S
+45 43 20 30 74
www.dsv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven