Ron Jongejan, Fresh-Flow:

"Prima seizoen voor Keniaanse Hass-avocado's, afzet groene avocado's verliep moeizamer"

Tholen - Het Keniaanse avocadoseizoen is in volle gang. Ron Jongejan van FreshFlow, het Nederlandse verkoopkantoor van Vegpro Kenya, blikt terug op een goede start van het seizoen. "We hebben een veel groter volume vermarkt dan aanvankelijk gepland. De afzet van de groene avocado's verliep moeizaam en wij zijn dan ook inmiddels gestopt met het verladen van Fuerte, maar het Hass-avocadoseizoen verloopt boven verwachting."

"De avocadomarkt is lange tijd erg goed geweest, maar vanaf Pasen is de markt wat onstabieler. Retailers verkopen iets minder en je ziet wat meer prijsdruk op de markt. Voor Pasen zagen we nog prijzen boven de 10 euro voor de kleine maten, inmiddels zitten we daar net onder. Van de dikke maten komen er minder binnen en liggen de prijzen nog hoger", vertelt Ron. "Met name vanuit Peru komt er een behoorlijk volume avocado's los en hoewel we wel tot oktober door kunnen gaan met avocado's uit Kenia, hebben we het volume om die reden wel geminderd.

Vegpro heeft de afgelopen 2 jaar 200 hectare aan avocado's aangeplant en de plannen zijn om de productie verder uit te breiden en via Fresh Flow nieuwe markten te ontwikkelen. De avocado's worden verkocht onder een tweetal merken. De Premium-lijn wordt verkocht onder het merk Just Avo's, de overige worden onder Avocado's (foto onder) verkocht.

"Je ziet de laatste jaren Kenia forse stappen maken met de avocadoproductie, zo krijgt men het drogestofgehalte veel beter onder controle. Het nadeel van Kenia is vaak dat partijen met veel verschillende telers samenwerken. Doordat wij alles in de toekomst gaan binnenkrijgen van onze eigen plantage is het voor ons eenvoudiger om alles egaal te rijpen. Met de nieuwe aanplant hebben we dan ook een grote stap vooruit gezet en hopen we meer Europese supermarkten aan ons te binden."

Voor meer informatie:
Ron Jongejan
Fresh-Flow BV.
Graslaan 9
1424 SB De Kwakel
+31 (0)6 1305 0246
ron@fresh-flow.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven