Marco Bergman, Harvest House:

"Hollands paprikaseizoen werkelijk van start geschoten"

Tholen - Het paprikaseizoen is werkelijk van start geschoten bij Harvest House. "We kenden meteen een redelijke aanvoer en een goede prijsvorming voor onze Nederlandse paprikatelers. De vraag naar Hollandse paprika is vanaf het begin van de productie namelijk heel goed geweest", vertelt Marco Bergman.

"We konden ervan profiteren dat veel retailers te veel problemen ondervonden met het Spaanse product wat betreft beschikbaarheid en kwaliteit. Zij wilden graag snel overschakelen naar ons Hollandse product. Normaal gebeurt dat rond week 15/16, maar nu kwam de vraag al vroeg onze kant op. Dit was de grootste maker van de goede prijsvorming."


Foto: Harvest House

"Tegelijkertijd blijft natuurlijk altijd de wet van vraag en aanbod overeind; wanneer er meer aanbod is dan vraag, komt de prijs onder druk te staan. Gelukkig voor onze telers is de druk daarin nog niet al te groot geweest en we hebben een redelijk prijsniveau kunnen behouden", vervolgt de paprikaverkoper.

"De komende periode verwachten we nog steeds een goede vraag naar onze paprika’s, waarin de echte piek nog moet komen. Er zal toch echt een keer mooi, lekker lenteweer aankomen en dat zorgt altijd voor een topconsumptie van paprika’s. De consument wil natuurlijk bij de barbecue een lekkere Hollandse blok- of puntpaprika om te grillen of in de salade als frisse tegenhanger van al dat lekkers dat van de barbecue af komt!"

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
+31 (0) 1 74 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl     
www.harvesthouse.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven