Johan Vrijland, JNV Produce:

"Goede vraag uit VK naar paprika's, komkommermarkt is een drama"

Tholen - De overgang naar het Hollandse kasgroentenseizoen is dit jaar erg soepel verlopen. "Normaal starten de contracten in week 18, maar nu Spanje om kwaliteits- en beschikbaarheidsredenen vroeger is uitgestapt, wilden sommige afnemers drie weken terug al overschakelen op Hollands product", vertelt Johan Vrijland van JNV Produce. "De Britten willen zo snel mogelijk over, maar het product moet er wel zijn. Het weer is hier koud geweest en we hebben niet de lichtinstraling gehad zoals vorig jaar. Toen hadden we met de eerste lockdownmaatregelen in maart al prachtig weer, dat kunnen we dit jaar niet zeggen."

De vraag spitst zich volgens de exporteur op de Britse markt voornamelijk toe op paprika's. "En die prijzen blijven vooralsnog goed op niveau. Er komt nu wat nieuwe oogst vanuit Spanje op de markt en dat zorgt voor wat verlichting van de vraag, maar ik zie de prijzen wel op niveau blijven. Ze zullen niet helemaal door het dak gaan, maar ook niet goedkoper worden."

De vraag voor andere kasgroenten als komkommers, tomaten en aubergines is volgens Johan nog beperkt. "Met name de komkommermarkt is echt een drama. Het is te koud voor een goede consumptie en er zijn voldoende komkommers beschikbaar. Voor een opleving moet het echt warmer worden en de aanvoer minderen. In de tomaten lopen de contracten voor de Marokkaanse en Canarische import in de loop van volgende week af en dan verwacht ik ook een stabilisatie van de markt. Ook voor deze markt zou wat meer zonlicht en met name hogere temperaturen welkom zijn voor een opleving in consumptie!"

Vandaag is de nieuwe website van JNV Produce live gegaan: https://www.jnvproduce.nl/ 

Voor meer informatie:
JNV Produce Marketing
Honderdland 242
2676 LV Maasdijk
+31 (0)174 241400
sales@jnvproduce.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven