Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lamb Weston/Meijer definieert nieuwe duurzaamheidsdoelen

Lamb Weston/Meijer definieert 3 wereldwijde duurzaamheidsuitdagingen voor 2030. Deze hangen samen met een 'Gebalanceerd Dieet', 'Geen Verspilling' en 'Klimaatactie'. Dat staat in het duurzaamheidsverslag 2019-2020, dat donderdag 22 april is gepubliceerd. De meeste doelstellingen die het aardappelverwerkend bedrijf tot aan 2020 had gesteld, zijn behaald.

In vergelijking met het referentiejaar 2008 wordt 90% van de diepvriesproducten voorgebakken van Lamb Weston/Meijer in gezondere plantaardige olie, met een laag gehalte aan verzadigd vet.

Het bedrijf heeft 99,9% van de bijproducten en afvalstromen hergebruikt, gerecycled of teruggewonnen. In de 6 Europese fabrieken is de directe CO2-uitstoot per kilo product met 42% gereduceerd, terwijl de CO2-voetafdruk van het product - van veld tot vriezer - met 22% is gereduceerd.

Richting 2030 wil Lamb Weston/Meijer consumenten te helpen in hun overgang naar een meer gebalanceerd voedingspatroon, door bij het verwerken van aardappelen te proberen de van nature aanwezige voedingsstoffen zo goed mogelijk te behouden.

De tweede wereldwijde uitdaging is om bij te dragen aan volledig circulaire voeding en landbouw. De onderneming wil de voedselverspilling halveren en minder of betere verpakkingen gebruiken tussen nu en 2030.
 
Het bedrijf gaat wil daarnaast de CO2- en watervoetafdruk verder verkleinen en duurzamer in te kopen. Hierbij ligt de nadruk op  duurzame processen, een duurzame teelt en een duurzame toeleveringsketen.

Meer informatie is te vinden in het Sustainability Report 2019-2020 van Lamb Weston/Meijer.

Publicatiedatum: