MedFEL dinsdag - 4 mei 2021

Koudegolf in Europese boomgaarden: Is er straks voldoende zomergroenten en -fruit?

In verschillende regio's van Frankrijk, maar ook in Noord-Italië en Spanje, zijn teeltgronden getroffen door de recente koudegolf. Dit heeft gevolgen voor toekomstige oogsten en is een serieuze uitdaging voor de hele AGF-sector.

MedFEL ondersteunt al meer dan 30 jaar fruittelers door het doen van oogstramingen. Het is daarom niet meer dan logisch dat medFEL, rekening houdend met de gevolgen van de extreem lage temperaturen, heeft besloten het programma volledig om te gooien.

Op 4, 11 en 25 mei maken ze om 16:00 uur de balans op met betrekking tot de situatie, veroorzaakt door de koudegolf en de gevolgen voor de Europese teelt van zomergroenten- en -fruit, met name die in Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland.

Op 4 mei geeft medFEL om 17:00 uur het woord aan getroffen telers
De lange en strenge vorstperiode van april 2021 heeft een grote  invloed op de Franse tuinbouw, in het bijzonder op de Franse bomenteelt. MedFEL geeft daarom op 4 mei het woord aan een aantal van de Franse en Europese door de vorst getroffen bomentelers.

Het zal een kwestie zijn van het maken van een eerste inventarisatie, het in kaart brengen van de lopende oplossingen om te kunnen behouden wat kan worden bewaard en het maken van langetermijnplannen waarmee de boomgaarden (hopelijk) beter kunnen worden beschermd.

Vertegenwoordigers van de overheid en de regio's zullen worden uitgenodigd om samen te komen debatteren.

Het debat zal worden geleid door Olivier Masbou, journalist, persbureau Socopag.

Klik hier om in te schrijven.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven