Duitse autoriteiten ontdekken hoge concentraties MRL op ingevoerde Marokkaanse bonen

De Duitse autoriteiten hebben de Duitse consumenten gewaarschuwd voor ingevoerde Marokkaanse sperziebonen die hoge concentraties residuen van gewasbeschermingsmiddelen bevatten. Volgens de Spaanse tuinbouwkrant Hortoinfo bevatten de Marokkaanse sperziebonen het fungicide penconazool, in een concentratie van vier keer het maximumresidugehalte. De bonen werden via Italiƫ in Duitsland ingevoerd.

In januari besloten de Duitse autoriteiten Marokkaanse paprika's uit de handel te nemen nadat ze een hoge concentratie MRL hadden aangetroffen. Het MRL-gehalte in de in Marokko geteelde paprika's overschreed de maximumlimiet van de Europese Unie met 1,233%. Marokko is een van de belangrijkste exporteurs van tomaten op de wereldmarkt. In 2019 exporteerde Marokko 588.000 ton tomaten.

Moroccoworldnews.com citeert een onderzoek van Unearthed en Public Eye uit 2020 waaruit bleek dat Marokko een van de topbestemmingen is voor de Europese export van giftige gewasbeschermingsmiddelen die in de EU verboden zijn en in 2018 meer dan 81.000 ton gevaarlijke gewasbeschermingsmiddelen naar 85 landen exporteerde.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven