Australische Post krabbelt terug over plannen om AGF-zendingen per post te stoppen

Australia Post heeft moeten terugkomen op dreigementen om de verzending van levensmiddelen via de post te beëindigen. De dienst dreigde de verzending van "bederfelijke waren" in het hele land vanaf 30 juni te verbieden. Dit besluit vormde een bedreiging voor de middelen van bestaan van veel telers en kleinere levensmiddelenproducenten die de post gebruikten om tijdens de pandemie online klanten te bereiken.

Nu heeft Australia Post verklaard dat het een werkgroep zal oprichten voorgezeten door de Australische Small Business and Family Enterprise Ombudsman Bruce Billson "om oplossingen te vinden". De beslissing is een overwinning voor de vele voedingsproducenten die klaagden over de oorspronkelijke beslissing, samen met duizenden mensen die online petities ondertekenden en de aandacht trokken van landbouwlobbygroepen.

Volgens Rodney Boys, waarnemend CEO van de groep Australia Post, is het onderwerp een "complex gebied" dat het best kan worden benaderd door nauw samen te werken met klanten, brancheorganisaties en regelgevende instanties. "We erkennen dat de oorspronkelijke datum voor het stopzetten van het transport van bederfelijke waren via ons netwerk een aanzienlijke verstoring zou veroorzaken voor kleine bedrijven, waarvan velen tijdens Covid-19 een aanzienlijke groei van de afzet via e-commerce hebben gekend. Via dit nieuwe forum zullen we beter begrijpen wat de mogelijkheden en behoeften van onze klanten zijn en zullen we hand in hand met de regelgevers bepalen waar eventueel wijzigingen nodig zijn."

Volgens northqueenslandregister.com.au zal Australia Post bederfelijke goederen blijven verzenden terwijl dit forum verder vergadert, met de eerste ontmoeting tussen Australia Post en de Ombudsman volgende week. De bredere sectorgroep zal dan in mei samenkomen, met het oog op regelmatige sessies met belangrijke regelgevende instanties, overheidsagentschappen en e-commerce experts.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven