Rene Tiggelman, Javala:

"Aardappelexport naar Afrika loopt beter door dan uien"

Tholen - Op de uienexport is het momenteel maar kalm. "Spanje koopt nog een beetje, maar dat zal wel één van de laatste weken zijn. Verder gaat er nog wat naar Afrika en is het met de export naar het Verre Oosten gebeurd", vertelt Rene Tiggelman van Handelsmaatschappij van Langevelde uit Kruiningen, die benadrukt niet op alle bestemmingen actief te zijn en dus niet weet hoe de situatie in Oost-Europa is.

"Maar in West-Europa zien we weinig vraag, dus ik verwacht niet dat we het nog heel druk gaan krijgen. Er resten nog een paar rustige maanden. Dat wordt toch steeds meer het verhaal van de uienexport. De lijn tussen de periode voor en na december is een verschil van dag en nacht. Eigenlijk is dat al het geval sinds we de export naar Rusland kwijt zijn en ik schat in dat dit ook niet minder zal worden. Alle reden dus om in de eerste helft van het seizoen vol gas te geven", constateert de exporteur. 

Javala stopte dit seizoen met het zelf inpakken van de uien en ging zodoende puur als exporteur verder. "Wij kopen bij de pakstations en krijgen dus alles verpakt binnen. Over de kwaliteit mag ik niet klagen. Alles komt goed aan", aldus Rene. "De aardappelexport blijft redelijk doorlopen, al zijn we daar niet zo'n grote speler in. Frankrijk was altijd een grote bestemming voor ons, maar die export loopt door Corona al tijden matig. Naar Afrika blijft de handel wel redelijk doorlopen, dat gaat nog beter dan de uien."

Voor meer informatie:
René Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
+31 (0)113 382 600 
rene@javala.nl      
www.javala.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven