Henk van Doorne, Van Doorne Imex:

"Slamarkt iets vriendelijker, volgende week eerste kasvenkel beschikbaar"

Tholen - Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar Henk van Doorne van Van Doorne Imex hoorde vanmorgen wel het eerste getsjilp van zijn geliefde vogels weer in de schuur. Het hoort bij de typische voorjaarstradities, net als de eerste kasvenkel. Die teelt Henk dit jaar niet zelf, maar hij heeft ze vanaf volgende week wel beschikbaar van een collega-teler. "De enige kasvenkel van Nederland, tenminste ik zou niet weten wie ze nog meer heeft staan."

Op de markt van de kassla viel het de afgelopen weken niet mee. "Met name de export is heel dun. Anders ging er nog weleens veel sla naar het Midden-Oosten, maar daar gaat Corona momenteel knap tekeer en zijn een hoop restaurants in lockdown. Er gaat nog wel een palletje weg voor export, maar de sla vindt met name zijn weg op de binnenlandse markt", vertelt de eigenaar van Van Doorne Imex uit 's-Gravenzande.

Wel is de prijsvorming volgens hem wat vriendelijker. "Met name de Jumbo-sla is de laatste dagen leuk aan de prijs. Die zit nu aan de 65 cent. De polysla hobbelt wel een beetje mee omhoog, maar nog niet hard genoeg. De prijs van de poly zit rond de 30-33 cent", aldus de teler/handelaar. "Het is de afgelopen weken wat moeizamer geweest. Daardoor hebben een aantal telers andijvie gezet in plaats van sla, dat gaat naar verluidt wel aardig."

"Ondanks dat we sinds een jaar of drie minder middelen tot onze beschikking hebben, is de kwaliteit momenteel goed. Wat jammer is, is dat ieder voor zichzelf aan het aanpionieren is. Er is geen studieclub meer en de verdeeldheid is te groot. Daardoor kunnen we helaas niet gezamenlijk een vuist maken", stelt Henk. "Wat me bovendien zorgen baart, is dat fusarium hier en daar weer opspeelt, ondanks dat we een koud voorjaar hebben gehad."

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
+31(0)0174 417989
Mob: 06-26068284


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven