Frédéric Champion, Pomleg:

"Dit jaar grotere belangstelling voor aardappelen"

Twee weken geleden is het nieuwe aardappelseizoen van start gegaan voor Pomleg, gevestigd op de MIN-markt van Rungis. “We zijn vlak voor Pasen begonnen en de seizoen verloopt redelijk goed. Dit jaar zien we een grotere belangstelling voor verse producten, misschien vanwege de pandemie en de lockdown, die ons een kleine boost heeft gegeven. Met de sluiting van restaurants koken mensen vaker thuis, waardoor er over het algemeen een grote vraag is naar verse producten. De dagelijkse kookprogramma's met tv-koks helpen mensen ook om eenvoudige, heerlijke gerechten te maken met producten die ze gewoon bij hen in de buurt kunnen vinden,” vertelt Frédéric Champion.

Frédéric Champion

Hoge prijzen
Vanuit Noirmoutier of het eiland Ré zijn de prijzen van vroege aardappelen momenteel erg hoog, maar er zijn wel meer afzetmogelijkheden dan voorgaande jaren. Dit kan te maken hebben met het feit dat Pasen eerder in het jaar valt en Ramadan kan ook een factor zijn. In ieder geval bevestigt de verkoopstatus dit."

Aardappelen importeren
Pomleg maakt het aanbod meestal compleet met importaardappelen. Dit jaar komen de importpartijen echter vrij vroeg binnen. “We zijn dit jaar bijzonder vroeg met de importaardappelen. Franse consumptieaardappelen bereiken het einde van hun bewaarcyclus ook veel eerder in vergelijking met vorig jaar, zelfs dan de jaren ervoor, toen verhandelen nog mogelijk was door gebruik te maken van gekoelde opslag. De aardappelen die momenteel in koelcellen worden bewaard, raken bedorven. Ze zijn nog steeds goed voor consumptie, maar niet verhandelbaar, omdat ze vaak beschadigd raken als ze uit de koelcellen worden gehaald.” 

Foto rechts: nieuwe aardappelen uit Israël 

“Deze situatie dwingt ons om de afzet van lokale producten te verminderen en over te schakelen op de afzet van importproducten. Het enige land dat ons in deze tijd van het jaar kan voorzien, is Israël. Dankzij Israël kunnen we mooie nieuwe aardappelen aanbieden, aardappelen waarover consumenten heel tevreden zijn.”

 Voor meer informatie:
Frédéric Champion
Pomleg
6 Rue de Montpellier
94550 Rungis Complexe, Frankrijk
+33 6 69 55 58 35
contact.pomleg@gmail.com  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven