Hebei is de grootste klasse 1 fruitgroothandelmarkt in Noord-China

De Xinfadi Agricultural Wholesale Market in Beijing werd in juni 2020 getroffen door een uitbraak van Covid-19. Alle marktactiviteiten werden gedurende enkele weken stopgezet. Veel markthandelaren maakten van de gelegenheid gebruik om hun handel te verplaatsen naar de nabijgelegen Gaobeidian Xinfadi-markt in Hebei. Het handelsvolume op de Gaobeidian Xinfadi-markt breidde zich snel uit. Na bijna een jaar van ontwikkeling is de Gaobeidian Xinfadi-markt de grootste fruitmarkt in Noord-China geworden.

Yang Jianfei, een woordvoerder van de Gaobeidian Xinfadi Market legde uit dat, "sinds de publicatie van 'An Outline for the Cooeprative Development of Beijing, Tianjin, and Hebei' de Gaobeidian Xinfadi Market in Hebei het eerste hulpproject buiten de hoofdstad is en het grootste platform om groothandelaren in land- en tuinbouwproducten die uit de hoofdstad weggetrokken zijn te ontvangen. De Gaobeidian Xinfadi-markt is strategisch gelegen naast Beijing en Xiong'an en is via infrastructuur aan alle kanten gemakkelijk bereikbaar. Bovendien houden de nabijgelegen faciliteiten in de hoofdstedelijke regio de kostprijs laag. Gaobeidian Xinfadi Market trekt veel handelaren uit de hoofdstad aan, wat de ontwikkeling in de regio verder stimuleert."

"De locatie van de Beijing Xinfadi Market was vroeger, toen het project van start ging, een buitenwijk van Beijing, maar Beijing breidde zich uit en de stad slokte al snel de buitenwijken op. De bereikbaarheid is sindsdien een probleem geworden. De hoofdwegen in de buurt van de Beijing Xinfadi-markt raken elke dag verstopt rond de tijd dat de markt wordt bevoorraad."

Beijing is begonnen met een grootschalig project om bedrijven uit de hoofdstad naar de omliggende regio's te verplaatsen. Meer dan duizend bedrijven zijn al verhuisd. De Xinfadi-markt heeft een lange geschiedenis als een van de belangrijkste agrarische groothandelsmarkten in China, maar in de afgelopen vijf jaar zijn meer dan 7.300 handelaren die op de Xinfadi-markt in Beijing actief waren, nu zo'n 80 km naar Gaobeidian in Hebei verhuisd.

Deze nieuwe markt wordt "Goabeidian Xinfadi Wholesale Market" genoemd. Hun handelsvolume in groenten en fruit bedraagt al meer dan 11,1 mln ton en is meer dan € 9,7 mld waard. Gaobeidian Xinfadi Groothandelsmarkt is nu al de belangrijkste hub voor de AGF-groothandel in Noord-China."

Op de vraag naar de voordelen van de Gaobeidian Xinfadi-markt antwoordde Yang: "De verkeersopstoppingen in Peking worden met de dag erger. Vrachtwagens komen regelmatig vast te zitten in de straten die naar de Beijing Xinfadi Market leiden. Veel handelaren die in grote partijen handelen, vinden de Gaobeidian Xinfadi-markt beter gelegen en gemakkelijker te bereiken. Bovendien zijn de prijzen in Beijing hoger. Een standplaats op de Gaobeidian Xinfadimarkt kan handelaren helpen hun vaste kosten te drukken."

Yang: "Binnenlands fruit is goed voor ongeveer 70% van het aanbod van de fruithandel op de Gaobeidian Xinfadi-markt en de resterende 30% bestaat uit importfruit. De Gaobeidian Xinfadi Market hoopt de handel in importfruit te vergemakkelijken zodat meer buitenlandse topmerken kunnen worden aangetrokken. Op die manier kan worden voldaan aan de groeiende vraag van de consument naar importfruit. Om een vlotte aanbodketen voor importfruit in Beijing, Tianjin en Hebei tot stand te brengen, bereiden we actief een "noordelijke zeeroute" voor die het importfruit via de haven van Tianjin naar de hoofdstedelijke regio zal leiden. We bouwen aan een 'doorvoercentrum' voor importfruit uit landen over de hele wereld met een bestemming in Noord-China."

"De Gaobeidian Xinfadi Market vertrouwt op de haven van Tianjin om het overslagpunt te zijn voor de import van fruit uit overzeese teeltgebieden. De infrastructuur die Tianjin en de Gaobeidian Xinfadi-markt met elkaar verbindt zal de fruitimporteurs efficiëntere diensten bieden en de hoofdstedelijke regio en Noord-China in het algemeen voorzien van veilig importfruit van topkwaliteit. Deze samenwerking tussen Tianjin en Gaobeidian betekent ook dat importfruit niet langer via Shanghai of Guangzhou zal moeten lopem, maar rechtstreeks in Tianjin zal aankomen. De haven in Tianjin wordt een topklasse haven voor grootschalige import van fruit van klasse 1 kwaliteit. Onze samenwerking met de haven van Tianjin heeft al de eerste resultaten opgeleverd. Wij ontvangen nu importfruit dat rechtstreeks vanuit Egypte, Vietnam en Chili naar Tianjin wordt verladen. In de toekomst zal het aantal directe scheepvaartroutes alleen maar toenemen."

"Daarnaast biedt Gaobeidian Xinfadi Market een uitgebreide reeks diensten ter ondersteuning van fruitimporteurs, waaronder inklaring, inspectie, opslag en distributie en andere aanbodketendiensten. Dit zal fruitimporteurs helpen om hun hele aanbodketen van teeltgebied tot consumentenmarkt te stroomlijnen."

Yang: "Wat binnenlands fruit betreft, hopen wij deze groeiende markt te ondersteunen en de verbindingen tussen de teeltgebieden in Noord- en Zuid-China te vergemakkelijken. We hopen bijvoorbeeld een groeiend aanbod van fruit uit teeltgebieden in Zuid-China veilig te stellen en we hopen handelaren op de Gaobeidian Xinfadi-markt in contact te brengen met hun tegenhangers in Zuid-China. We hopen dat de Gaobeidian Xinfadi-markt een afzetmarkt wordt voor kwaliteitsfruitmerken, wat zal bijdragen aan de ontwikkeling van de kleinhandelsmarkt in Noord-China."

Gevraagd naar toekomstige plannen, legde Yang uit dat het AI-koelketendistrict in de Gaobeidian Xinfadi-markt op het punt staat voor zaken geopend te worden. Dit zal de handel in diepgevroren producten, vis, vlees, eieren en gevogelte ondersteunen.

Het AI-district voor de koelketen zal opslagruimte hebben voor meer dan 500.000 ton, waaronder grootschalige opslagplaatsen met klimaatbeheersing, handelsruimten voor diepgevroren producten, handelsruimten voor verse aquatische levensmiddelen, alsmede een AI-distributiecentrum, selectie- en verwerkingscentra, inspectie- en quarantainecentra en een centrum voor e-commerceondersteuning.

"Het handelsdistrict zal steunen op informatietechnologie om "internet + uitgebreide koelbevoorradingsketen + financiering van de bevoorradingsketen" te combineren en een geïntegreerd systeem van koelbevoorrading en -opslag, bewerking en AI-distributie te creëren. Daarnaast hebben wij ook € 133 mln geïnvesteerd in een voedingsbewerkingsdistrict, dat faciliteiten voor de opslag van grondstoffen, een centrale keuken, veredelde voedingsbewerkingsruimten, een inspectie- en quarantainecentrum en ondersteunende faciliteiten zal omvatten. Tegelijkertijd bouwen we aan een informatieplatform dat onze droom van 'eerste bewerking in teeltgebieden, verfijnde bewerking in de markt en een schone aanvoer van groenten en fruit voor de hoofdstedelijke regio' zal verwezenlijken."

Voor meer informatie:
Yang Jianfei - Manager
Gaobeidian Xinfadi Agricultural Wholesale Market
+86 18632213229 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven