Chinese knoflooktelers gaan piekperiode in

Teeltgebieden in Shandong zijn de piekperiode ingegaan. Arbeiders zijn druk bezig met het binnenhalen van de oogst van paprika's en knoflookscheuten. De knoflook groeit dit seizoen goed en verwacht wordt dat de oogst enkele dagen vroeger dan in de vorige jaren, namelijk rond 20 mei, zal beginnen.

Helen, woordvoerster van Junan County Green Valley Foodstuffs: "De knoflookprijs is de laatste jaren altijd gedaald rond de tijd dat verse knoflook op de markt kwam, maar dit jaar is het anders. De prijs van Chinese knoflook blijft sterk. De FOB-prijs van verpakte zakken knoflook van vorig seizoen bedraagt € 753/ton, terwijl de prijs van kartonnen dozen knoflook van 10 kg € 832/ton bedraagt."

De vrachtkosten zijn nog steeds extreem hoog, ondanks een recente neerwaartse bijstelling. Het verladen van één container van Qingdao naar de VS of Canada kost ongeveer € 6.240. Maar importeurs en exporteurs zijn al gewend aan deze nieuwe prijzen. Er is zeer weinig impact op het aankoopvolume.

Gevraagd naar de tendensen op de knoflookmarkt in de komende weken, antwoordde Helen: "Het ordervolume zal snel toenemen wanneer verse knoflook op de markt komt. De prijs zal in die periode waarschijnlijk licht stijgen, maar we verwachten geen extreme prijzen."

Junan County Green Valley Foodstuffs exporteert hoofdzakelijk knoflook, verse gember en uien naar het Caribisch gebied, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië.

Voor meer informatie:
Helen Wang
Junan County Green Valley Foodstuffs Co., Ltd.
+86 15666337366
info@garlic86.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven