Siciliaanse rode paprika's beleven een topjaar

In de Italiaanse glastuinbouw wordt al verscheidene jaren goede resultaten geboekt met de teelt van rode paprika. Het gaat met name om de rassen waar op de markt de meeste vraag naar is. Koploper in deze trend is de ‘mezzo lungo’, die hoofdzakelijk op Sicilië wordt geteeld voor de Italiaanse markt.

Angelo Scollo

Angelo Scollo, eigenaar van het gelijknamige bedrijf in de provincie Vittoria (RG) teelt het rode paprikaras Cariddi Seminis en vertelt hierover.

“Dit jaar hebben we voor de beste rode paprika’s productieprijzen gezien van €3,00 per kilo. Na deze piek is dit iets gestabiliseerd, maar de prijs bleef boven de €2,00 per kilo. De afgelopen dagen zijn de prijzen tot iets onder deze prijs gedaald. Sinds wij ons hebben gespecialiseerd in het telen van dit ras, hebben wij veel succes geboekt bij de afzet. Dit jaar ondervonden wij grote voordelen van de afwezigheid van de Spaanse paprika.”

Cariddi paprika's

“Wij verplanten de paprika’s meestal eind november en sinds we Cariddi telen doen we dit ook bij zeer lage temperaturen, omdat dit ras de winterperiode goed aankan. Een ander sterk punt is de vroege rijping, waardoor wij al vroeg in het voorjaar paprika’s op de markt kunnen brengen. De paprika’s zijn van goede kwaliteit en het is dan ook rendabel voor ons. Wat opvalt is de kleur, de grootte en de resistentie na de oogst, maar in de eerste plaats zijn we blij met Cariddi omdat de plant zeer generatief is, met een goed aantal aangehechte vruchten en een uitstekende continuïteit. Dit garandeert ons belangrijke opbrengsten en het ras kan een echt verschil maken”, zegt Scolla.

Het bedrijf van Scolla beslaat 10 hectare met beschermde teelt. In de herfst en winter worden de Cariddi-paprika’s geteeld en Sumum-komkommers. In de zomer wordt alles ingezet op de teelt van de datterino tomaten van het ras SV1201TC.

Voor meer informatie:
Angelo Scollo
Az. Agr. Scollo Angelo
C.da Dirillo
97019 Vittoria (RG) - Italië
+ 39 3394000873
scolloangelo2018@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven