Siciliaanse Arancia Rossa partner van Giro d'Italia

De Arancia Rossa di Sicilia Igp zal dit jaar één van de sponsors van de Giro d'Italia zijn. Giovanni Selvaggi, de voorzitter van het Consortium Arancia Rossa di Sicilia uitte zijn tevredenheid over dit prestigieuze partnerschap. “Wij zijn er trots op de echtheid van onze Arancia Rossa sinaasappelen te kunnen koppelen aan een van de oudste en meest prestigieuze wielerwedstrijden. Het is een wedstrijd met een hoge sportieve en symbolische waarde, die in het hart van alle Italianen leeft. Samen met de Giro en de Gazzetta dello Sport nemen wij reeds deel aan belangrijke projecten waarbij sport- en voedingseducatie worden gecombineerd.”

De voorzitter verwijst onder andere naar Bici Scuola, een educatief project dat gericht is op leerlingen van basisscholen in de provincies die door de Giro d'Italia en alle andere door RCS Sport georganiseerde wedstrijden worden aangedaan. Deze samenwerking zal duren tot eind 2021. Het consortium is nu al bezig om partner te blijven van een initiatief dat jongeren laat kennismaken met de thema's voedseleducatie via de cultuur van het fietsen.

De promotieactiviteiten van het consortium waren uitstekend, maar voorzitter Selvaggi, die altijd oog heeft voor de dynamiek van de sector, heeft zich begrijpelijkerwijs met enkele andere zaken beziggehouden. Het huidige seizoen verloopt niet zo goed, ondanks de toegevoegde waarde van een merk.

Giovanni Selvaggi

Een zeer moeilijk seizoen
“Het is nog te vroeg om de toegevoegde waarde van het BGA-gewas in cijfers uit te drukken, maar mede dankzij bepaalde standpunten die het consortium ten aanzien van de grootschalige detailhandel heeft ingenomen, krijgt het gewas steeds meer erkenning bij de consument. De beste garantie dat het consortium de reputatie van de Arancia Rossa di Sicilia op de juiste wijze communiceert, beschermt en versterkt, is de toename van de vraag naar het gewas met de BGA-label. Dat is niet alleen bij degenen die het in de supermarkt of bij hun vertrouwde groenteboer kopen, maar ook bij vele ondernemers in de levensmiddelen- en drankensector.”

“Het seizoen loopt langzaam ten einde en nu oogsten we, naast de kleine Sanguinello ook de Tarocco Meli, Sant'Alfio, Messina en in sommige gebieden de Tarocco Gallo. Wat de toekomst betreft, lijkt het experiment dat door enkele leden van het consortium is opgezet voor de oogst van de late Moro in sommige gebieden, interessant. Dit is een activiteit die aandachtig moet worden gevolgd en die deel uitmaakt van de voorstellen waaraan wij al enige tijd werken. Dit doen we met het oog op de herziening van ons assortiment om een verlenging van het seizoen van de Arancia Rossa di Sicilia te verkrijgen. Door nieuwe Tarocco klonen op te nemen, kunnen we dit mogelijk maken.”

Voor meer informatie:
Giovanni Selvaggio
Consorzio di Tutela 
Arancia Rossa di Sicilia IGP
Via San Giuseppe la Rena 30/B
95121 Catania (CT) - Italië
+39 095507681
aranciarossadisicilia@gmail.com
www.tutelaaranciarossa.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven