Sunkist kan aan de groeiende vraag naar grapefruit voldoen

De oogst van het in Zuid-Californië geteelde grapefruitras Star Ruby is vroeg begonnen vanwege het warme weer. "Het fruit is beschikbaar vanaf april tot begin juli en is nu volop verkrijgbaar," zegt Christina Ward van Sunkist Growers. Na het Ruby Star-seizoen breekt in juli dat van het ras Marsh Ruby aan. "Dit ras is beschikbaar tot en met oktober en heeft dus een afzetvenster van zeven maanden," voegt Christina eraan toe. 

Jim Phillips, voorzitter & directeur van Sunkist Growers

Gezonde eigenschappen jagen vraag aan
Star Ruby is een betrouwbaar ras voor zomerse aanbiedingen en dat is belangrijk nu de vraag naar grapefruit toeneemt. "Consumenten zijn zich in toenemende mate bewust van het belang van citrus voor hun gezondheid met name nu zij op zoek zijn naar voedingsmiddelen die hun afweersysteem versterken," legt Jim Philips uit, voorzitter en CEO van Sunkist Growers. "Ze hebben nieuwe manieren gevonden om hun voedingspatroon nog gevarieerder te maken en hierdoor is ook de vraag naar citrus, inclusief grapefruit, toegenomen." 

Dit sluit ook aan bij de cijfers die IRI heeft gepubliceerd. "Het totale volume grapefruit is de afgelopen 52 weken toegenomen in de VS," zegt Cassie Howard, director of category management bij Sunkist. Nu consumenten voedzame producten kopen en zich bewuster zijn van de talloze gezonde eigenschappen is de populariteit van grapefruit gegroeid. "Het ras Star Ruby bevat lycopeen en naringine, twee antioxidanten die goed zijn voor het hart en de hersenen en een ontstekingsremmende werking hebben. Daarnaast is grapefruit een goede bron van vitamine C, vitamine A en vezels."


Receptideeën 
Sunkist voerde een onderzoek uit om meer inzicht te krijgen in het koopgedrag van consumenten sinds het begin van de pandemie. "Op basis van de resultaten kunnen we concluderen dat ongeveer 40% van de consumenten vers fruit als belangrijker is gaan beschouwen. Meer dan de helft van de mensen die grapefruit kopen, is van mening dat vitamine C nu belangrijker is dan ooit. Ons onderzoek wees ook uit dat 43% van de consumenten zochten naar recepten," vervolgt Howard. "Deze veelzijdige fruitsoort kan worden gebruikt voor het ontbijt en in cocktails maar is ook ideaal als gezond tussendoortje. "Onze poly bag, met een inhoud van 2,3 kilo, is een heuse vitamine C-bom, en voorzien van receptideeën. Naast de zak van 2,3 kilo, is Star Ruby ook verkrijgbaar in zakken van 1,4 kilo en 3,6 kilo, evenals in bulkverpakkingen.

Recepten aan de achterzijde van de verpakking.

Beantwoorden aan groeiende vraag
Star Ruby-grapefruit is jaarrond zowel conventioneel als biologisch beschikbaar. Hoewel bio de jaarlijkse groei van conventionele grapefruit overtreft, vertegenwoordigt zij nog maar 3% van de totale categorie. Zal de aanvoer toereikend blijven om in de groeiende vraag naar grapefruit te voorzien? Volgens Phillips zijn vraag en aanbod in evenwicht. "Als grootste leverancier van grapefruit in de VS zijn we goed gepositioneerd om aan de groeiende vraag naar deze categorie te beantwoorden," zegt hij. 

Voor meer informatie:
Christina Ward
Sunkist Growers
+1 661 290 8777
cward@sunkistgrowers.com
www.sunkist.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven