Carrefour wint marktaandeel in solide eerste kwartaal

Britse toezichthouder zegt dat Issa's overname van Asda enige mededingingsbezwaren doet rijzen
De Britse mededingingsautoriteit heeft verklaard dat zij vreest dat de overname van de Asda-supermarkt door de gebroeders Issa en de private-equitygroep TDR Capital voor een bedrag van € 7,8 mld zou kunnen leiden tot hogere brandstofprijzen voor Britse automobilisten. De Competition and Markets Authority (CMA) verklaarde dat zij de kopers vijf werkdagen heeft gegeven om juridisch bindende voorstellen te doen om de vastgestelde mededingingsbezwaren weg te nemen en zo een diepgaand fase 2-onderzoek te vermijden.
Bron: reuters.com 

Frankrijk: Carrefour wint marktaandeel in solide eerste kwartaal
De Franse retailer Carrefour heeft een solide eerste kwartaal achter de rug, waarbij vooral de sterke prestaties op de thuismarkt een opsteker zijn. In België won de retailer opnieuw marktaandeel, het zuiden van Europa bleef wat achter bij de verwachtingen. Topman Alexandre Bompard kon in het eerste kwartaal van 2021 een omzet van € 18,6 mld en een vergelijkbare groei van 4,2% aankondigen, ondanks een moeilijke vergelijkingsbasis, met het uitbreken van de coronacrisis en het paniekerige hamsteren in maart vorig jaar.
Bron: retaildetail.eu 

Aldi VK: 5 manieren om duurzamer te winkelen in de supermarkt
In de aanloop naar de Dag van de Aarde 2021 heeft Aldi 5 tips gegeven die mensen helpen duurzamer te winkelen. Van het vinden van manieren om de behoefte aan plastic verpakkingen te verminderen, tot het minimaliseren van voedingsverspilling en het steunen van Britse leveranciers, er zijn genoeg kleine stappen die kunnen helpen om de supermarkt duurzamer te maken: Verminder plastic verpakkingen; Vergeet niet te recyclen; Koop lokale producten; Pak voedselverspilling aan; Ga voor groen.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Spanje: Eroski en AVIA zetten uitbreidingsovereenkomst voort
Eroski en AVIA hebben hun overeenkomst om Eroski Rapid-winkels uit te rollen in AVIA-tankstations na een samenwerking van een jaar verlengd. In het eerste jaar van de overeenkomst werden in heel Spanje 13 Eroski Rapid-winkels geopend. De retailer is van plan om in 2021 nog eens 13 verkooppunten te openen.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven