Complete lockdown lijkt onvermijdelijk

"Indiase druivenseizoen ternauwernood aan het coronavirus ontsnapt"

Het druivenseizoen in India vertraagt, terwijl het coronavirus voor enorme problemen zorgt in de infrastructuur. Over het algemeen heeft het druivenseizoen één Indiase exporteur tevreden gesteld, ondanks de vertragingen als gevolg van de blokkering van het Suezkanaal, incidentele regenval en logistieke problemen veroorzaakt door het virus.

Samir Singh, bedrijfspromotor voor de Indiase druivenexporteur Mersel Foods, stelt dat het coronavirus zich zo snel verspreidt dat een volledige lockdown onvermijdelijk is: “Het Indiase druivenseizoen is ternauwernood ontsnapt aan de greep van de pandemie van het coronavirus, die grote schade heeft toegebracht aan de levens van mensen in India tijdens de tweede golf. Iedereen was verrast door de snelheid van de verspreiding en het hoge aantal dodelijke slachtoffers. De infrastructuur wordt volledig overweldigd door een plotselinge stijging van de vraag. Een volledige lockdown in de komende dagen lijkt nu onvermijdelijk. De druivenexport naar Europa is in week 15 afgenomen tot 220 containers en de ladingen zullen in week 16 ongeveer 100 containers bedragen."

Volgens Singh is de export aan het vertragen, met nog zo'n 150 containers te gaan: “Het volume druiven dat tegen het einde van het seizoen beschikbaar was voor export was dit jaar relatief lager. Toch heeft de totale druivenexport naar Europa al 7.917 containers bereikt, wat 1.075 containers meer is dan het volume dat vorig jaar naar Europa werd geëxporteerd. Verder kunnen ongeveer 150 containers bijdragen aan het huidige exportvolume."

De situatie in het Suezkanaal heeft een duidelijke invloed gehad op het Indiase druivenseizoen, maar ook op de prijzen, legt Singh uit. "De afgelopen maand waren de weersomstandigheden gunstig; telers en exporteurs hebben geprofiteerd van het laden van een flink volume druiven naar alle bestemmingen. De blokkering van het Suezkanaal zorgde er aanvankelijk voor dat de druivenvoorraad in Europa daalde, waardoor de marktprijzen stegen, maar al snel zorgde de komst van vertraagde schepen op hetzelfde moment voor een overaanbod in week 15 en 16. Momenteel staat de prijs voor Thompson in 5 kg punnets onder druk en wordt deze verkocht tegen 7,50 -8,50 euro per doos; 4,5 kg los wordt verkocht tegen 7,00 - 7,50 euro per doos. Aangezien er een relatief onbeduidend volume druiven op het water is, wordt verwacht dat de marktprijzen vanaf week 17 weer omhoog zullen vliegen. De maand mei zal goede verkoopwinsten opleveren; de verwachting is echter dat het aanbod van Indiase druiven in week 20 in Europa uitgeput zal zijn. "

Hoewel het seizoen werd gekenmerkt door incidentele regenbuien en logistieke problemen, waaronder de blokkade in het Suezkanaal, de ongebruikelijke overlapping van de Zuid-Afrikaanse en Peruaanse druivenseizoenen met het Indiase druivenseizoen, zullen de algemene resultaten de Indiase exporteurs en telers tevreden stellen,” zeg Singh tot slot.

Voor meer informatie:
Mr. Samir Singh
Mersel Foods Pvt. Ltd.
+371 2951 6075
samir@unisel.lv 
www.merselfoods.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven