Watermeloen populair tijdens vastenmaand

De populariteit van watermeloen tijdens de Ramadan in Terengganu is een meevaller voor plaatselijke telers en handelaren, aangezien veel mensen meloen kopen als dorstlesser, vooral voor het verbreken van het vasten.

Op basis van zijn 15-jarige ervaring als watermeloenkweker zei teler Baharudin Ibrahim dat de vraag naar het fruit tijdens de ramadan zou verdubbelen ten opzichte van andere maanden. "Bovendien is de watermeloen door het huidige warme weer zeer gewild. Gewoonlijk plannen de meeste telers hun aanplant zo dat hun watermeloen tijdens de ramadan kan worden geoogst."

"Er is geen probleem wat de afzet betreft, want ik heb net een contract getekend met het ministerie van Landbouw en Voedselindustrieën om 60 ton watermeloen te leveren aan de federale landbouwmarketingautoriteit (Fama) van de deelstaat voor de ramadan", vertelde hij aan thestar.com.my.

Op dit moment zijn drie districten in Terengganu - Setiu, Besut en Marang - omgetoverd tot belangrijke teeltgebieden voor watermeloenen die in het hele land worden verdeeld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven