Artikelen ontdekt in winkels in Birmingham

Tesco beboet met £7 miljoen voor verkoop over de datum levensmiddelen

Supermarktketen Tesco heeft van de rechter een boete gekregen van 8,1 miljoen euro voor het verkopen van over de datum levensmiddelen in drie van zijn winkels in Birmingham. De keten kreeg de boete maandag opgelegd door de rechtbank van Birmingham; het bedrijf werd veroordeeld tot het betalen van 110.800 euro aan vervolgingskosten. Ook moest de keten een slachtoffertoeslag van 197euro betalen.

De boete werd opgelegd nadat Tesco had toegegeven dat het tussen 2016 en 2017 22 overtredingen van de voedselveiligheids- en hygiënevoorschriften had begaan.

Toen voedselinspecteurs drie vestigingen van het bedrijf bezochten, werden overtredingen ontdekt in twee Tesco Express-winkels, in het stadscentrum en de wijk Bournville, en een Tesco Metro in Bristol Road South, die sindsdien is omgedoopt tot Tesco's discountketen Jack's.

Tesco zei "teleurgesteld" te zijn dat verouderde producten in de schappen terecht waren gekomen, en voegde eraan toe dat het "onmiddellijk actie" had ondernomen om de problemen te verhelpen en dat het "robuuste procedures" had ingesteld om ervoor te zorgen dat dit niet meer zou gebeuren.

Bron: birminghammail.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven