Leon van den Hombergh, Frankort&Koning:

"Prijstechnisch redelijk goed, maar logistiek gezien problematisch overzees meloenenseizoen"

Tholen - De eerste Spaanse watermeloenen komen langzaamaan op de markt. Toch verwacht Leon van den Hombergh dat het overzeese meloenenaanbod de komende weken nog wel de markt zal bepalen. "Prijstechnisch hebben we een redelijk seizoen gehad van overzee, maar de kosten stijgen nog altijd harder dan de marktprijzen."

"Spanje heeft momenteel nog geen optimale temperatuur. De hitte is voorbij en van temperaturen rond 20 graden overdag en 10 graden 's nachts gaan de meloenen niet hard groeien", constateert Leon. "Maar het product is er wel en de eerste klanten schakelen over naar Spaanse watermeloenen. Voor de andere meloenen is het lastig om het product uit Almeria in de juiste maat en kwaliteit te krijgen. Op Galia en Cantaloupe zal straks het eerste naar Spanje worden overgeschakeld. Maar met gele en Piel-de-Sapo meloenen zal dat nog wel enkele weken duren."


Panama

"Vooralsnog hebben we in het overzeese seizoen best leuke prijzen gehad en Centraal-Amerika is zeker nog niet afgelopen. Tot en met week 20 zal er nog voldoende overzees aanbod zijn en die aanvoer zal de komende weken zeker weleens clashen met de aanvoer vanuit Spanje. Daarnaast hebben we in Noordwest-Europa deze maand te maken met koud weer, wat de afzet niet bevordert, maar dat zie ik bij wat mooier weer wel goed komen. Traditiegetrouw zien we altijd na de Paasweek de meloenenconsumptie stijgen", aldus de importeur.

Een grote uitdaging vormde dit seizoen de logistiek. "Stormen, scans, de beschikbare containercapaciteit en de problemen in de havens maakten het er dit seizoen voor de import van meloenen niet makkelijker op. Laten we zeggen dat het weer een uitdagend seizoen was! Prijstechnisch was het redelijk goed na enkele slechte jaren, maar de prijzen zullen nog verder omhoog moeten, gezien de stijgende kosten."

Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
+31 (0)77 389 72 72
l.vdhombergh@frankort.nl   
www.frankort.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven