Nederlandse jongeren ook dit jaar weer aan het werk bij telers

Nieuw seizoen voor De Seizoenarbeiders

Het initiatief De Seizoenarbeiders gaat ook dit jaar weer jongeren aan telers koppelen. Met het voortduren van de coronacrisis is de behoefte aan seizoenswerk in de land- en tuinbouw onder jongeren nog steeds groot. Ook de telers gaan, na het succes van vorig jaar, graag door met het inhuren van seizoenarbeiders via het initiatief.

In het voorjaar van 2020 startte het initiatief De Seizoenarbeiders toen er door Covid-19 weinig buitenlandse seizoenarbeiders naar Nederland kwamen en jongeren uit de evenementensector zonder werk zaten. Het bleek een succesvolle match. In totaal werkten er afgelopen jaar 233 seizoenarbeiders bij 46 telers, waarvan het overgrote deel bij fruittelers en akkerbouwers in Flevoland.

In 2021 een nieuw seizoen
Deze week start het tweede seizoen van De Seizoenarbeiders. Mede-initiatiefnemer Jur Jacobs kijkt ernaar uit: "Vorig jaar was het een verrassend groot succes. We losten een dringend probleem op en kregen veel positieve reacties. Voor veel van de werkers bleek het een eye opener om op het land te werken. En voor veel telers was het verfrissend om hun eigen te bedrijf weer te zien met de blik van een buitenstaander. Dit zette ons ertoe aan het initiatief te professionaliseren en door te zetten. Ik kijk uit naar weer een seizoen met mooi werk en enthousiaste seizoenarbeiders en telers."

Lianne de Bie, directeur van het Slow Food Youth Network en partner van het initiatief, ziet veel waarde in het doorzetten van het initiatief: "Er wordt veel gesproken over de verbinding tussen stad en platteland. Bij De Seizoenarbeiders gaat het verder dan praten alleen, hier wordt de verbinding echt gemaakt. Ik hoor van jonge mensen die voorheen niks met de sector hadden, maar na het werk op het land zich er zo verbonden mee voelen dat ze voor een aan landbouw gerelateerde studie of baan kiezen. Dat is gaaf!"

Voor meer informatie: info@deseizoenarbeiders.nl en www.deseizoenarbeiders.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven