Spaanse veiling gaat met Kosmos voor realtimeverkoop in de cloud

Bij de oprichting van de gloednieuwe groenten- en fruitveiling kiest Andalucía Auctions Direct Growers ervoor om zijn producten met Kosmos, hun digitaal handelsplatform in de cloud, te verhandelen. Er wordt geen fysieke veilzaal opgericht: alle veilactiviteiten spelen zich af in de cloud, hét handelsmerk van Kosmos. Dit project wordt voor Aucxis meteen de eerste Kosmos-realisatie in Spanje.

Eerder dit jaar richtte een groep Spaanse ondernemers in de groenten-, fruit- en snijbloemensector Andalucía Auctions Direct Growers S.L. (verder Andalucía Auctions) op, een gloednieuwe AGF-veiling in het zuiden van Spanje. Door hun achtergrond zijn de eigenaars bekend met hoe en waarom veilingmarkten zoals Royal FloraHolland met een veilsysteem werken.

Andalucía Auctions wil de kopers voornamelijk bereiken met producten van kleinere kwekers en het concept van een online AGF-veiling introduceren aan zijn uitgebreid kweker- en klantennetwerk: voor heel Spanje een primeur in de sector. Om deze reden verheugen ze zich erop om met Kosmos te werken, het digitale handelsplatform van Aucxis in de cloud.

Aangezien Andalucía Auctions enkel online gaat verkopen en dus geen veilzaal voorziet, kan de kracht van Kosmos volledig uitgespeeld worden. De kopers loggen eenvoudigweg in op de verkoop via hun browser en hoeven zich dus niet te verplaatsen om deel te nemen. Via het informatieportaal kunnen kopers en verkopers ook algemene statistieken of persoonlijke informatie opvragen op basis van hun opgeslagen transacties. Andalucía Auctions hoeft niet te investeren in dure hardware en de kwekers kunnen rekenen op faire prijzen voor hun producten: een win-win voor alle partijen dus.

Voordelen van het Kosmos-handelsplatform:
"Kosmos biedt een ruime waaier aan functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de producten en manier van werken van de veiling. Productbeschrijving, selectie van verkoopmethode, gebruikersrollen en -rechten, meertaligheid, rapporteringen etc. zijn tot in detail configureerbaar. Kosmos evolueert mee met de noden van de markt en de gebruikers: bug fixing, software-updates en nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd op verzoek van de markt", aldus Aucxis.

"Kosmos wordt aangeboden in de vorm van een SAAS-licentie (Software As A Service). De veiling hoeft dus niet te investeren in complexe IT-infrastructuur. Wij regelen alles: van installatie en configuratie tot gebruikerstraining en 24-uurs supportdienst.
Generieke software-infrastructuur: Kosmos werd ontwikkeld in .Net en beschikt over een MS-SQL database. Wij bieden gegarandeerde werking en ondersteuning bij opening van de webapplicatie via Google Chrome."

Andalucía Auctions koos voor één klok om 250 gebruikers te bedienen. Alle standaard Kosmos-functionaliteiten voor aanvoer, verkoop en aftersales die nu reeds in het pakket zitten, zullen worden uitgerold. De oplevering van het project – onze eerste Kosmos-referentie in Spanje – is voorzien tegen de zomer.

Voor meer informatie:
Aucxis
Zavelstraat 40
9190 Stekene, België
+32 (0)3 790 17 17
info@aucxis.com  
www.aucxis.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven