Derde video van ‘Valstar: the Sustainable Series’

Komkommerteler en sourcing manager in gesprek over duurzame teelt in Nederlandse kassen

De derde video van ‘the Sustainable Series’ van Valstar heeft even op zich laten wachten vanwege de coronamaatregelen de afgelopen maanden. Maar hier is hij dan. Komkommerteler René Kalter en Norman van Domburg, Sourcing Manager bij Valstar, gaan in gesprek met elkaar over de duurzame teelt in de Nederlandse kassen.

Duurzaam telen en efficiënt omgaan met grondstoffen is natuurlijk enorm belangrijk en tegenwoordig ook echt nodig. In de hightech kassen zoals wij ze in Nederland kennen wordt er optimaal gebruik gemaakt van water en energie, biologische bestrijding uitgezet en veel geproduceerd per vierkante meter. Ook komkommerteler René Kalter vertelt over zijn duurzame initiatieven: via een aardwarmtepomp wordt er warm water uit de grond gehaald om de kas te verwarmen, via zonnepanelen wordt energie gewonnen en met het circulair watersysteem wordt er amper water verspild. Bovendien is Voorhof niet alleen gecertificeerd voor het keurmerk “On The Way To PlanetProof”, maar streeft ernaar om aardgasvrij te telen in de nabije toekomst.

"Wij zijn dan ook supertrots op onze Nederlandse, duurzame komkommers en willen dit verhaal graag delen met iedereen. Soms vergeet je dat er zo veel meer schuilt achter die groene jongens in de groentenschappen. Maar onze telers werken het hele jaar door met ontzettend veel passie en liefde aan hun product, zodat de consument elke dag opnieuw kan genieten van een heerlijk frisse komkommer door de salade. Goed om dit ons te blijven realiseren", aldus Valstar.

Onderstaand de video op YouTube En stay tuned, want het hele gesprek tussen Norman en René is binnenkort te beluisteren in de podcast via Spotify!

Voor meer informatie:
Henny van de Wetering
Valstar
ABC Westland 110
2685DB Poeldijk, Nederland
h.vandewetering@valstar.nl 
www.valstar.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven